1. HABERLER

  2. ETKİNLİK

  3. Sisi Yargısının İdam Kararları Amasya'da Protesto Edildi
Sisi Yargısının İdam Kararları Amasya'da Protesto Edildi

Sisi Yargısının İdam Kararları Amasya'da Protesto Edildi

Mısır’da Cumhurbaşkanı Mursi ve Diğer İhvan Liderlerinin İdam Kararı Amasya’da Protesto Edildi.

19 Mayıs 2015 Salı 15:58A+A-

Memur-Sen Amasya Şube Başkanlığının çağrısı ile, aralarında Memur Sen, Özgür-Der Amasya Temsilciliği, Hızır-Der ve İlim Yayma Cemiyetinin de bulunduğu 30 STK’ca oluşturulan AMASYA GÖKBİR (Gönüllü Kuruluşlar) PLATFORMU’nca organize edilen ve AK Parti Amasya Gençlik Kolunun destek verdiği, Amasya Yavuz Selim Meydanında gerçekleştirilen protesto eylemi, 18 Mayıs Salı günü saat 13.00’da başladı ve eylem boyunca idam kararlarını veren darbeci Sisi rejimi ile bu kararları dolaylı yada doğrudan destekleyen çevreler ve yönetimlerin aleyhine sloganlar atıldı.

Özgür-Der Amasya Temsilcisi Serdal BENLİ eylemin amacını kısaca izah ettikten sonra, Memur-Sen Amasya Şube Başkanı Recep ELİAÇIK tarafından, idam kararlarını veren darbeci Sisi rejimi ile bu kararları dolaylı yada doğrudan destekleyen çevreler ve yönetimlerin kınanmasına ve Mursi ile İhvan’a desteğin zafere kadar devam edeceğine dair basın açıklanmasının okunmasının ardından, Diyanet-Sen Amasya Şube Başkan Yardımcısı İmam-Hatip Mehmet HOPAL’ın,  başta Mısır, Suriye, Filistin olmak üzere tüm İslam coğrafyasındaki mazlumlar ve mücahidler için yaptığı dua ile protesto eylemi sona erdi.

amasya-20150519-01.jpg

amasya-20150519-03.jpg

amasya-20150519-04.jpg

amasya-20150519-05.jpg

amasya-20150519-06.jpg

amasya-20150519-07.jpg

amasya-20150519-08.jpg

Basın Açıklamasının Tam Metni

İDAM SEHPALARI DİRENİŞİ DURDURAMAZ

Mazlumun dostu, zalimin düşmanı değerli kardeşlerimKatil Sisi’yi lanetlemek için buradayız.

Darbeci mahkemelerin kararlarını protesto etmek için buradayız.

Mursi ve mazlumlara sahip çıkmak için buradayız.

Hafta sonu darbe hukuku Mursi, Bedii ve Karadavi'nin de aralarında bulunduğu 106 kişinin dosyasını, idam kararıyla ilgili görüş alınması için müftülüğe gönderdi. Yazıklar olsun…

Mursi’ye ve Mısır halkına karşı veriline haksız, hukuksuz kararları ve alçakça saldırıları, despotizmi şiddetle kınıyor ve lanetliyoruz. İdam kararları Mısır’daki vahşetin tescilidir. Zulme sessiz kalmayıp meydanları terk etmeyerek, binlerce şehit vererek dünyada eşi benzerine az rastlanan örnek bir direnişe imza atanlar değil, darbeciler yargı önünde hesap vermelidir.

Haklı olanları cezalar susturamaz, gerçekleri darbeciler örtemez. Mısır halkının izzetli duruşunu ve iradesini cezalar teslim alamaz. İspat edilmiş tek suç bulunmazken milletin seçtikleri yargılanamaz, siyasi kararlarla özgür düşünce esir alınamaz, baskı, dayatma, idam sehpaları direnişi durduramaz.

Kazanacağız… Zalimlere karşı iyiler kazanacak, siyonizmin tetikçisi darbeciler, onuruna sahip çıkanları diz çöktüremeyecek. Mısır’a Ortadoğu’ya özgürlük direnişle gelecek.

Mursi’nin ilkeli ve tavizsiz tutumu karşısında acziyet içine düşenler, bugün Muhammed Mursi’yi, darbe karşıtlarını nasıl ve niçin yargıladıklarını hiç kimseye anlatamazken Batı bu zulme ortak oluyor.

Mısır'daki meşru hükümetin darbe yoluyla iktidardan uzaklaştırılmasına sessiz kalan dünyanın bugün yeni katliamlara kapı araladığını,  ilkesel temelde kararlı bir duruş sergilemediklerinden darbecilerin zulmü bir adım daha öteye götürmeye çalıştıklarını görüyoruz.  Son hukuksuz karar ve Batı’nın sessizliği dünya sisteminin nasıl adaletsiz olduğuna ışık tuttu. Haksız hukuksuz kararlar karşısında sessiz kalan, darbecilere örtülü ve açık destek veren emperyalizmin kanlı yüzünü bir kez daha deşifre etti. Batının sadece kirli yüzü değil doğasındaki küfrü de bir kez daha ortaya çıktı.

Bunlar Sisi sever…

Bunlar kan içici vampirler.

Bunlar tüm değerlerimize savaş açan kapitalist cinayet şebekesi. Hepsini kınıyor, lanetliyoruz. Sahte demokrasileri de, insan hakları anlayışları da yere batsın…

Yok onlara bir çağrımız, yok onlardan bir beklentimiz.

Öte yandan; İran, Suudi Arabistan, Katar, Birleşik Arap Emirlikleri, Körfezin baronları ve tüm Ortadoğu ülkeleri bu zulme seyirci kalırsa 3 maymunu oynamaya devam ederse tarih bunu da affetmeyecektir. İnsanlık affetmeyecektir. Vicdanlar affetmeyecektir.

Ve Buradan son kararı verecek Mısır müftüsüne sesleniyorum: Ey Müftü! Hukuki, insani, ahlaki ve vicdani olmayan bu kararı onaylama. Darbecilerin suçuna ortak olma. Zulme geçit verme. Aksi halde vicdan azabından kurtulamayacaksın. Vicdan azabından kurtulsan Allah’ın gazabından kurtulamayacaksın. Mahkeme-i Kübra’da hesabını vereceksin. Kararı onaylarsan 800 bine aşkın üyemizle birlikte iki elimiz yakanda olacaktır.

Peki BM neden sessiz?

Mısır’da zulüm kol geziyor, BM yine yan çiziyor…

Mısır’da darbe olmasaydı, Suriye’de devrim tamamlansaydı, azgın İsrail bu kadar rahat katliam yapamayacaktı. Ama BM darbeciye darbeci, diktatöre diktatör diyemediği gibi her defasında onların değirmenine su taşıdı. İki yüzlü davranışıyla BM bu coğrafyaya zarar verdi, mazlum halkların ahını aldı. Mısır, İsrail’e yandaş, Suriye küresel emperyalizme sırdaş oldu. Mısır Gazze’nin can damarlarını tıkadı, Suriye Filistin mülteci kamplarını bombalayarak katliamlara ortak oldu. Bu zulmün bir eseri de BM’dir. Sizi de asla affetmeyeceğiz! İnsanlığa yine ihanet ettiniz.

Mısır halkı tüm zorbalıklara rağmen direnişten hiç vazgeçmedi. Onlar direnerek hepimizin onuruna sahip çıktı. Peki biz ne yapıyoruz…

Ey İnsanlık…

Ey Ümmet!

Yeter artık ayağa kalk ve kardeşlerine sahip çık.

Siyonistlere, emperyalistlere, diktatörlere, darbecilere dur deme vaktidir.

Bizim için, Ümmet için direnen kardeşlerimizin yanında, kapitalist barbarların karşısında durma vaktidir.

Batı’dan medet umma devri bitmiştir.

BM’den adalet bekleme devri kapanmıştır.

Diktatörlerden aman bekleme devri sona ermiştir.

Gün bugündür!

İnsanlık öyle ses vermeli ki utanç verici, insanlık dışı, insanlık ayıbı karar kaldırılsın. Hukuki ölçütü olmayan insanlık kriterlerine uymayan, İslami hükümlerle bağdaşmayan bu karar iptal edilsin.

Şikayet etmeyeceğiz, ayağa kalkacağız, kardeşlerimiz özgür kalana kadar da oturmayacağız.

Mısır, Gazze, Suriye, Irak, Arakan, Bangladeş, Doğu Türkistan başta olmak üzere emperyalizm tarafından sömürülen ne kadar ülke varsa özgür kalıncaya kadar mücadele edeceğiz. Mahkemelerde hesap verenler Mursi’ler değil Sisiler, Esed’ler ve onların küresel ortakları olana kadar vazgeçmeyeceğiz.

Son sözümüz şudur; Binlerce darbe karşıtının katledildiği Mısır’da katillerin verdiği hukuksuz kararları tanımıyor,  silaha ve şiddete bulaşmayarak örnek bir duruş sergileyen Mısır halkının yanında durduğumuzu Memur-Sen olarak deklare ediyoruz.

Mursi dahil tüm İhvan tutukluları serbest bırakılmalı, Muhammed Mursi'nin göreve iadesi sağlanmalı, darbenin asker-sivil tüm aktörleri yargılanmalıdır.

Selam olsun özgürlük, insanlık ve hak mücadelesi verenlere. Selam olsun mazluma mağdura sahip çıkanlara.

AMASYA GÖKBİR PLATFORMU

 

MISIRDA İDAMA MAHKUM EDİLEN MÜSLÜMANLAR  İÇİN YAPILAN DUA

Rabbimiz!

Her şeyi gören, her şeye şahit olan, her şeyi hesap günü hesabını sormak için kaydeden ancak sensin.

Bu meydanda, senin huzurunda, senin şahitliğin altında, sırf Rabbimiz Allah’tır dedikleri ve İslam için mücadele ettikleri için, küresel küfür güçleri ve yerli işbirlikçileri tarafından askeri darbe ile yönetimden uzaklaştırılan ve idama mahkum edilen başta Cumhurbaşkanı Mursi olmak üzere tüm Mısır Müslümanlarına olan desteğimizi ortaya koymak, senin taraftarlarının safında, kafirler ile yerli işbirlikçilerinin karşısında olduğumuzu ilan etmek için toplandık.

Her şeye şahit olan Rabbimiz, bu şahitliğimizi kabul buyur ve ahiret kurtuluşumuz için geçerli vesilelerden kıl.

Rabbimiz!

Her şeye gücü yeten, her dilediğini mutlaka gerçekleştiren ancak sensin. Küresel küfür güçleri ve yerli işbirlikçileri tarafından idama mahkum edilen başta Mursi olmak üzere tüm kardeşlerimize, onların aile ve dava arkadaşlarına yardım eyle. Onlara sabır, genişlik, kurtuluş  ve zafer nasip eyle.

Rabbimiz!

Sadece kendisine kulluk edenlerin yanında olan, onlara yapılan zulümlerin intikamını alan ve zalim kafirleri kahru perişan eden ancak sensin. Mısırlı Müslümanlara haksızlık, zulüm ve katliam yapan darbeci paşalar ile onların yerli işbirlikçilerini ve onları birer maşa olarak kullanan batılı efendilerini kahret ve mazlum Müslümanların intikamını onlardan al.

Rabbimiz!

Mısırda, Suriyede, Filistinde, Kafkasyada, Doğu Türkistanda, Arakanda ve dünyanın dört bir yanında sırf Müslüman oldukları, Rabbimiz Allah’tır dedikleri ve bu yolda mücadele ettikleri için zulme uğratılan, katledilen, işkence edilen, yurtlarından sürülen tüm mü’minlere ve mücahidlere mücadelelerinin sonuna kadar dayanabilecekleri derecede sabır ve zafer nasib et.

Rabbimiz!

Senin yolunda cihad edenlere, yurtlarından sürülenlere, işkence ve eziyete uğratılanlara, şehit edilenlere ecirlerini eksiksiz ver.

Onların senin dinini yaşama ve yaşatma uğrundaki bu şahitliklerini ve şehitliklerini kabul et ve bereketlendir.

Rabbimiz!

Bizleri her daim Müslümanların, İslam ümmetinin, senin yolunda mücadele edenlerin, mazlumların ve mağdurların yanında ve safında; her daim razı olacağın saflarda kıl.

Bizleri onların yar ve yardımcısı, destekçisi kıl.

İslam düşmanlarının, hainlerin, dinini dünyalık menfaatler için satanların safında olmaktan, onlara yar ve yardımcı olmaktan uzak tut bizleri.

Rabbimiz!

Ümmetimizin çetin imtihanlardan geçirildiği bu zorluk günlerinde hepimize yardım et, ayaklarımızı hak üzere sabit kıl. Bizleri dünyada senin taraftarlarından olma izzetiyle, ahirette alnımızın akıyla hesabımızı verebilme ve sonsuz cennete  kavuşma nimetleriyle nimetlendir.

 Velhamdülillahi Rabbil Alemin El Fatiha.

HABERE YORUM KAT