1. HABERLER

  2. HABER

  3. Sisi Rejimi, İnsan Hakları Komisyonuna Yanıt Vermedi
Sisi Rejimi, İnsan Hakları Komisyonuna Yanıt Vermedi

Sisi Rejimi, İnsan Hakları Komisyonuna Yanıt Vermedi

Darbeci Sisi’nin yönetimindeki Mısır, Refahiye kapısının açıldığı Gazze’ye gitmek isteyen TBMM İnsan Hakları Komisyonu’nun talebine yanıt bile vermedi.

22 Ağustos 2014 Cuma 02:09A+A-

Muhammet Kutlu - Akşam Gazetesi

TBMM İnsan Hakları Komisyonu, İsrail katliamının yeniden başladığı Gazze’ye gitmek için gün sayıyor. İsrail, komisyonun talebine, “Ateşkes sağlandığında başvurunuzu değerlendireceğiz” yanıtı verdi. Mısır ise cevap vermeye tenezzül bile etmedi. AKŞAM’a konuşan TBMM İnsan Hakları Komisyonu Başkanı Ayhan Sefer Üstün, şunları söyledi: 
Dışişleri Bakanlığı kanalıyla Mısır ve İsrail’e yazı yazdık. Mümkünse hemen gidelim, oradaki kardeşlerimizle görüşelim, bu mümkün olamıyorsa, ateşkes sağlandıktan sonra gidilmesi sağlansın dedik. 10 gün kadar sonra İsrail’den bir cevap geldi. Çatışmalar devam etmekteyken, hiçbir ülkeden gelen talebe olumlu yaklaşmadıklarını, ateşkes sağlandıktan sonra bu hususun yeniden görüşülebileceği belirtiliyordu. 

İHLALLELERİ İNCELEYECEĞİZ 

Mısır’dan ise hiçbir cevap gelmedi. Gazze’nin beş kapısından biri Mısır tarafında. Eğer Mısır makamları, oradaki Müslüman kardeşlerimizi düşünüyorlarsa, olumlu cevap gönderirler diye düşünüyoruz. Ama orada şimdi farklı bir yönetim var. Halka dayanmayan rejimlerin durumu ortada ne yazık ki. Biz yine de en kısa sürede gerekli cevabın gelmesini ve bir an önce bölgeye gitmeyi ümit ediyoruz. Gazze'de katliamlar sürerken oradaki kardeşlerin yanında olamamak bizleri üzüyor. Amacımız, oraya giderek, yaşanan insan hakları ihlallerini yerinde incelemek, raporlamak, bu raporu da gerek Türkiye kamuoyuyla, gerekse uluslararası kamuoyuyla paylaşmaktır. 

HABERE YORUM KAT