1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. MORİTANYA

  4. Sisi Rejimi, Erdoğan'ın Konuşmasını Kızgınlıkla İzlemiş
Sisi Rejimi, Erdoğan'ın Konuşmasını Kızgınlıkla İzlemiş

Sisi Rejimi, Erdoğan'ın Konuşmasını Kızgınlıkla İzlemiş

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nda yaptığı konuşma sırasında Mısır hükumetine darbeci dediği için Mısır Dışişleri Bakanlığı konuşmayı kınadığı açıkladı.

25 Eylül 2014 Perşembe 10:32A+A-

BM Darbeyi meşrulaştırıyor

BM Genel Kuruluna Mısır Cumhurbaşkanı olarak katılan Abdülfettah el Sisi'yi de eleştiren Erdoğan, "Mısır'da halkın oylarıyla seçilmiş iktidar darbeyle indirilirken Birleşmiş Milletler'de ülkeler bunu izliyor ve darbeyi yapan meşrulaştırılıyor. Birleşmiş Milletler doğruyu savunma konusunda çok daha cesur olmalıdır" dedi.

BM'nin darbeye karşı tutumunu eleştiren Erdoğan, "Çocukların öldürülmesine, halkın oylarıyla gelmiş iktidarların silah ve tanklarla darbe yoluyla devrilmesine seyirci kalanlar, tepkisiz kalanlar, bu insanlık suçuna alenen ortak olmaktadır. Demokrasi diyorsak sandığa sahip çıkalım. Yok demokrasi değil de darbeyi savunacaksak, bu BM niye var diye merak ediyorum" ifadelerini kullandı.

Mısır Cuntasından kınama

Mısır Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, "Mısır, Türkiye Cumhurbaşkanı'nın BM Genel Kurulu'nun açılış konuşmasını kınayarak ve kızgınlıkla izledi" ifadelerine yer verildi.

Yeni Şafak

Etiketler : , , ,

HABERE YORUM KAT

2 Yorum