1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. MISIR

  4. Sisi, Ortodoks Katedralinin Açılışını Yapacak
Sisi, Ortodoks Katedralinin Açılışını Yapacak

Sisi, Ortodoks Katedralinin Açılışını Yapacak

Ortadoğu’nun en büyük Ortodoks katedrali olan ‘Mesih'in Doğuşu Katedrali’nin açılışınınMısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi ve Mısır Kıpti Kilisesi lideri Papa 2. Tavadros’un katılımıyla yapılacağı açıklandı.

05 Ocak 2019 Cumartesi 21:40A+A-

Mısır’daki Kıpti Ortodoks Kilisesi, Kahire’nin 60 kilometre doğusunda yer alan Ortadoğu’nun en büyük Ortodoks katedrali olan ‘Mesih'in Doğuşu Katedrali’nin açılışı hakkında bir açıklama yayınladı. Açıklamada, açılışın  Abdulfettah es-Sisi ve Mısır Kıpti Kilisesi lideri Papa 2. Tavadros’un katılımıyla yapılacağını ve 6 Ocak’ta yapılacak Noel ayinine Sisi’nin de katılacağı bildirildi. Sisi, Haziran 2014’te cumhurbaşkanı seçildiğinden beri Noel ayinlerine katılıyor.

Ortadoğu’daki en büyük kilise olan Mesih’in Doğuşu Katedrali, 60 metre uzunluğunda ve yaklaşık 14 kilometre karelik bir alanda yer alıyor. Ayrıca kilisenin 8 bin 200 kişilik kapasitesi bulunuyor.

Sisi, Ocak 2017'de yeni idari başkent Abbasiye’deki katedralin inşasının 50. yılının kutlanacağı vaadinde bulunmuştu. Sisi, “Mısır’da en büyük cami ve en büyük kilise olmalı. Bunu ilk destekleyen benim” ifadelerini kullanarak, her iki bina için 100 bin Mısır lirası (5 bin 584 dolar) bağışlayarak, Çok Yaşa Mısır (Tahya Masr) Fonu'na bu projeler için bağış toplama çağrısında bulundu. Ortodoks kilisesi dün resmi sayfasında Sisi’nin yeni idari başkentte Ortadoğu’nun en büyük cami ve kilisesini inşa etme vaadinde bulunduğu videosunu yayınladı.

Kaynak: Şarkul Evsat

HABERE YORUM KAT

1 Yorum