1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. MISIR

  4. “Sisi İsrail'in Talebi Üzerine Tünelleri Yıktı”
“Sisi İsrail'in Talebi Üzerine Tünelleri Yıktı”

“Sisi İsrail'in Talebi Üzerine Tünelleri Yıktı”

İşgalci israil radyosuna demeç veren israilli bakan Steinitz, Mısır'daki cunta lideri Sisi'nin tünelleri israil'in talebi üzerine suya boğduğunu söyledi.

07 Şubat 2016 Pazar 04:24A+A-

israil Enerji Bakanı Yuval Steinitz, Mısır'daki cunta lideri Abdulfettah El-Sisi'nin Gazze-Mısır sınırını israil'in talebi üzerine suya boğduğunu söyledi.

İşgalci israil radyosuna demeç veren israilli bakan Steinitz, Mısır Cumhurbaşkanı El-Sisi'nin israilin talebi üzerine Gazze- Mısır arasında bulunan tünellere su pompaladığını, iki ülke arasındaki güvenlik işbirliğinin ise en iyi düzeyde olduğunu ifade etti.

Önceki hükümette Stratejik İşler Bakanı olarak görev yapan Steinitz, Gazze tünelleriyle ilgili yaptığı değerlendirmede, Gazze sınırındaki tüneller konusunda israillilerin mutmain olmaları ve korkuya kapılmamaları gerektiğini kaydetti.

Bakan yaptığı değerlendirmede, israil'in tünelleri ciddiye aldığını ve yıllardır tünellere karşı koyma yolları aradığını belirtti.

Siyonist Başbakan Netanyahu'ya yakınlığıyla da bilinen bakan, her türlü çabaya rağmen israil'in tünellerin giriş ve çıkışlarını henüz öğrenemediğini hatırlattı.

FİEM

Etiketler : , , , ,

HABERE YORUM KAT