1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. MISIR

  4. Sisi Cuntasının Zihniyeti: "Bizim Dışımızdakiler Köledir"
Sisi Cuntasının Zihniyeti: "Bizim Dışımızdakiler Köledir"

Sisi Cuntasının Zihniyeti: "Bizim Dışımızdakiler Köledir"

Mısır'da Sisi'nin yeni Adalet Bakanı Zend'in "Bu vatan topraklarında bizler efendileriz, bizim dışımızdakiler köledir" sözleri sosyal medyada tartışmaların odağına yerleşti.

22 Mayıs 2015 Cuma 07:38A+A-

Mısır'da Cunta tarafından Adalet Bakanlığı'na getirilen Hakimler Sendikası Başkanı Ahmed ez-Zend'in daha önce yaptığı bazı açıklamalar tartışılıyor.

Zend'in, "Bu vatan topraklarında bizler efendileriz, bizim dışımızdakiler köledir" şeklindeki sözleri, özellikle de sosyal medyada tartışmaların odağına yerleşti.

"Çöpçü çocukları yargıya alınamaz" ifadelerinden dolayı istifa eden eski Bakan Mahfuz Sabir'in yerine Zend'in getirilmesiyle zihniyetin değişmediğini vurgulayan Mısırlı Twitter kullanıcıları, tepkilerini alaycı ifadelerle ortaya koydu.

Yeni Adalet Bakanı Zend, geçen yıl özel bir televizyon kanalında katıldığı programda, "Bu vatan topraklarında bizler efendi, bizim dışımızdakiler kölelerdir" demişti.

Bakan Zend'in "Yargıç çocuklarının tayini devam edecektir. Mısır'da hiçbir güç bu mukaddes yürüyüşü engelleyemeyecektir" şeklindeki açıklamalarına da benzeri tepki gösteren Mısırlılar, bu atamayı da mevcut yönetimin siyasi eğilimlerine uygun karar olarak değerlendirdi.

Gerek verilen idam cezaları gerekse eski Bakan Sabir'in açıklamalarıyla yargıya ilişkin tartışmaların yaşandığı ülkede, yeni atamayla sadece isimlerin değiştiği ancak halka yönelik algıda ise herhangi bir değişimin olmadığı belirtildi.

AA muhabirine konuşan hukukçu Dr. Seyyid Abdurrahim, Mısır'da yargıçların dilediği kişiyi yargı kadrolarına alma haklarının bulunduğunu, bu konuda önlerinde hiçbir engelin olmadığını söyledi.

Abdurrahim, bazı hakimlerin ailelerinden tüm fertlerin yargının çeşitli birimlerinde görev yaptığını ve ülkede buna dair çok sayıda örneğin bulunduğunu kaydetti.

HABERE YORUM KAT