1. HABERLER

  2. ETKİNLİK

  3. Sisi Cuntasının İdam Kararları Bingöl’de Lanetlendi
Sisi Cuntasının İdam Kararları Bingöl’de Lanetlendi

Sisi Cuntasının İdam Kararları Bingöl’de Lanetlendi

Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi, Müslüman Alimler Birliği Başkanı Yusuf el Karadavi ve birçok ihvan yetkilisine verilen idam cezaları İkindi Namazında Bingöl Dörtyol Saat Kulesi Önünde protesto edildi.

17 Mayıs 2015 Pazar 23:48A+A-

Mısır’da darbe ile görevden uzaklaştırılan seçilmiş Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi, Müslüman Alimler Birliği Başkanı Yusuf el Karadavi ve birçok ihvan yetkilisine verilen idam cezaları İkindi Namazında Bingöl Dörtyol Saat Kulesi Önünde protesto edildi.

Bilgi ve Düşünce Derneğinin düzenlediği protesto eylemi Erhan Ozan’ın sunuculuğunda başladı. Dernek Başkanı Dr. Mustafa Yılmaz’ın kısa bir konuşmasının ardından, Dernek yönetim kurulu üyesi Yusuf Boğatekin’in okuduğu basın açıklaması ile sona erdi. “ Darbeci Firavunlar döktükleri kanda boğulacak”, “Darbecilerin İdam kararı Müslümanları yıldıramaz”, “Darbeciler yenilecek İslami Hareket kazanacak” yazılı dövizlerin açıldığı eylem sık sık tekbir seslerine ve İhvan lehine atılan sloganlara sahne oldu..

Söz alan Dernek Başkanı Dr. Mustafa Yılmaz özetle şunları ifade etti. Eyleme katılan vatandaşları selamlayan YILMAZ, iki yıldır Mısırda devam eden darbe süreci ile Adeviye meydanında binlerce Müslümanın katledilmesine ve on binlerce İhvan üyesinin hapislere atılmasına şahit olduk son olarak cuntacı Mısır mahkemesi Sisi’nin emri ile aralarında Muhammed Mursi, Yusuf el Karadavi ve Muhammed Bedii’nin de bulunduğu 106 ihvan üyesine birkaç saatlik göstermelik bir mahkeme sonucunda idam cezası verdiğini söyleyen YILMAZ, Bu kararların arkasında sadece çağdaş Firavun Sisi’nin olmadığını Suud Krallığının, diğer körfez ülkelerinin, Siyonist rejimin, gizli ve aşikar Batının bulunduğunu ve bu şer güçlerin darbeci Sisi’yi ayakta tutmak için milyarlarca dolar para aktardıklarını ifade etti. Fakat her şeye rağmen binlerce şehidi ve tutsağı ile Mısır’da devrim sürecinin devam ettiğini söyleyen YILMAZ, verilen şehitlerin İslam davasını daha de  gürleştireceğini kaydetti.

Firavunlara karşı olduğunu beyan etmenin yeterli olmadığını ayrıca Musa’lar ile birlikte olmanın gerekliliğini ifade eden YILMAZ,  diğer coğrafyalarda yaşayan Müslümanlar ile dayanışma bilincini yükseltmeliyiz dedi. Haklarında idam kararı verilen bu üç öncü şahsiyetin karar sonrası vakur duruşlarını hatırlatan YILMAZ,  “Onların bu alçakça hükümlerinin hiçbir kıymeti yoktur, “Ölüm emri yeryüzünde değil gökyüzünde verilir” sözlerini hatırlattı..

Son olarak insanlık tarihi boyunca toplumsal dönüşümlerin kolay olmadığını söyleyen YILMAZ, Mısır’daki dönüşüm bizim için zor ve üzücü olabilir ama nihayetinde zaferin Müslümanların olacağına inanıyoruz diyen YILMAZ, zulüm ne kadar güçlü olursa olsun ilelebet payidar olamaz tarih bunun açık şahididir dedi. İhvan-ı Müslimin bugün Ortadoğu’yu, Uzak Asya’yı , Afrika’yı etkilemiş buradaki İslami Hareketlere büyük bir dinamizm sağlamış yüzyılı aşan köklü bir hareket olduğunu dile getiren YILMAZ, binlerce şehitler vererek bugünlere gelen bu hareketin yarında var olacağını ve İslam dünyası içinde ki o dinamizmini sürdüreceğini söyledi.

Başkan Mustafa Yılmazın ardından Dernek Yönetim Kurulu Üyesi Yusuf Boğatekin basın açıklamasını okudu. Basın açıklamasının ardından eylem sona erdi..

bingol-20150517-02.jpg

bingol-20150517-03.jpg

bingol-20150517-04.jpg

bingol-20150517-05.jpg

bingol-20150517-06.jpg

bingol-20150517-07.jpg

bingol-20150517-08.jpg

bingol-20150517-09.jpg

bingol-20150517-01.jpg

Basın Açıklaması

CUNTANIN İDAM KARARLARI İSLAMİ DİRENİŞİ ENGELLEYEMEZ

Darbe karanlığına teslim olmayan, direniş ve şahadet mektebinin aziz öğrencilerine selam olsun!

Tüm baskı ve zulümlere rağmen, adalet ve özgürlük talebiyle meydanları terk etmeyen İhvan-ı Müslimin’in yiğit erlerine selam olsun!

Dünyanın suskunluğuna aldırmadan Rablerine verdikleri söze sadık kalan Mısırlı Müslümanlara binlerce selam olsun!

3 Temmuz 2013’de Mısır halkının meşru-seçilmiş Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi’yi askeri darbe ile tutsak eden Sisi cuntasının Müslüman Kardeşlere yönelik baskı ve zulümleri sınır tanımıyor.  Cinayet şebekesi katil cuntacıların emrindeki mahkemeler daha önce verdikleri yüzlerce idam kararına bir yenisini ekleyerek Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi, İhvan Genel Mürşidi Muhammed Bedii ve İhvan mensubu Dünya Alimler Birliği Başkanı alim ve mücahit Yusuf el Karadavi hakkında idam kararı verdi.

Bizler bu zihniyeti yeni tanımıyoruz. Bu zihniyet, insanlık tarihi ile yaşıt olan hak ile batılın, Tevhid ile  Şirkin, İman ile Küfrün, ıslah ile ifsadın savaşında şer cephesinde yer alan Nemrutlar, Firavunlar ve onların takipçileri olan Nasırlar, Enver Sedatlar, Şaronlar, Miloseviçler, Esedler, Sisiler ile bunlara destek veren küresel istikbar, demokrasi havarileri ve Müslüman maskeli işbirlikçilerin zihniyetidir.

Uluslararası şer şebekelerinin desteğini alan Sisi ve çetesi, darbeyi protesto eden Müslümanların üzerine kurşun yağdırarak binlercesini şehid etmiş, on binlercesini zindanlara doldurmuştur. Cunta destekçisi baltacılar, Mısır sokaklarında günlerce terör estirerek önlerine gelen darbe karşıtlarını canice katlettiler.

Hasan El-Benna’nın, Seyyid Kutub’un, Abdulkadir  Udeh’in ve onlar gibi nice önderlerin katledilmesi İslami Hareketi bitirmemiş, aksine güçlendirmiştir.  Bunun sonucunda Ortadoğu intifadası, 40 yıllık Mübarek saltanatını yerle bir etti, yerine ““Anayasamız Kur’an’dır, önderimiz Resulullah’tır, yolumuz cihaddır, Allah yolunda ölmek en büyük gayemizdir. Hepsinin üstünde amacımız Allah’ın rızasıdır.”  diyerek  İslam dünyasına ümit veren Muhammed Mursi’nin Cumhurbaşkanı olmasına vesile oldu. Ancak bu durum karşısında panikleyen şer güçleri boş durmadılar, kukla Sisi eliyle bu duruma son verdiler. Sisi ve şebekesinin tahakkümlerinin geçici olduğunu, Mısır’da zaferin er veya geç Müslümanların olacağını müjdeliyoruz.

Bizler Bingöllü Müslümanlar olarak Mursi, Bedii ve Karadavi’ye karşı gerçekleştirilen bu haksız, hukuksuz ve alçakça saldırıları, bir komediden farksız olan idam kararlarını, cuntanın baskı ve despotizmini şiddetle kınıyor ve lanetliyoruz. Duruşma salonlarında bembeyaz kefenleri ile darbe karanlığına başkaldıran, şehadeti esarete tercih eden ve asla zillete boyun eğmeyeceklerini haykıran kardeşlerimizi selamlıyoruz. Mısırlı Müslüman kardeşlerimizin mücadelesi ile dayanışma içinde olduğumuzu ilan ediyor, zalimlere karşı bu güne kadar ortaya koydukları direnişle iftihar ediyoruz.

Yaşasın İhvan-ı Müslimin’in Onurlu Direnişi! Selam olsun Mürşid Bedii’ye, Başkan Mursi’ye, Alim ve Mücahit Karadavi’ye! Kahrolsun cuntacılar ve işbirlikçileri!

BİLGİ ve DÜŞÜNCE DERNEĞİ

HABERE YORUM KAT

2 Yorum