1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. LİBYA

  4. Sisi Cuntasından Libya'daki Darbecilere Destek
Sisi Cuntasından Libya'daki Darbecilere Destek

Sisi Cuntasından Libya'daki Darbecilere Destek

Geçtiğimiz hafta bir araya gelen Kaddafi yandaşları “Libya Ulusal Halk Hareketi” adıyla örgütlendiklerini ilan ederek Sisi’ye övgüler düzdü ve Sisi’nin Mısır’ı güvenliğe kavuşturduğunu iddia etti.

29 Ekim 2014 Çarşamba 17:21A+A-

Lokman Doğmuş / Haksöz Haber

Mısır’da bulunan Libya’lı devrim karşıtlarına Mısır’ın darbeci askerleri destek vermeye devam ediyor. Geçtiğimiz hafta bir araya gelen Kaddafi yandaşları “Libya Ulusal Halk Hareketi” adıyla örgütlendiklerini ilan ederek Sisi’ye övgüler düzdü ve Sisi’nin Mısır’ı güvenliğe kavuşturduğunu iddia etti. Devrim esnasında Kaddafi’nin basın sözcüsü olan Musa İbrahim’in okuduğu kuruluş bildirgesinde hareketin Libya’yı sömürgeci NATO ve teröristlerden kurtarmayı, ulusal ve demokratik bir devlet kurmayı amaçladığı, yolsuzluklara karşı olduğu iddia edildi. Öldürülen eski diktatör Muammer Kaddafi’yi “şehit” olarak anan ismi anıldığında büyük alkış toplayan bildirgede hareketin kurucuları, Hefter’in liderliğinde ve kendilerini “Libya ordusu” olarak tanıtan silahlı grupları da desteklediklerini açıkladılar. Bildirgede ayrıca “Libya ordusu”nun üç sene önce Bingazi’yi “zındıklardan, casus ve hainlerden” kurtarmaya çalışan ordunun bizzat kendisi olduğu açıklandı.

Libya’da darbe girişiminde bulunan eski asker Halife Hefter geçtiğimiz hafta “Bingazi’yi kurtaracağını” iddia ederek yeni bir saldırı başlattı. Ensar-ı Şeria ile  arasındaki çatışmalarda son iki haftada 170 kişi hayatını kaybetti. Hefter taraftarları kontrollerindeki mahallelerde darbe karşıtlarına ait olduklarını iddia ettikleri bazı evleri yıktı.

Mısır, Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri Libya’daki darbeye aktif olarak destek veriyor. Libya’da darbe karşıtları Mısırlı askerlerin Hefter saflarında savaştıklarını iddia ediyor. Mısır rejimi tarafından Sina’da öldüğü bildirilen bir Mısır askerinin Libya’da darbe karşıtı grupların elinde esir olduğu iddia edildi.

HABERE YORUM KAT