1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. MISIR

  4. Sisi Cuntasından Ders Kitaplarına da Müdahale
Sisi Cuntasından Ders Kitaplarına da Müdahale

Sisi Cuntasından Ders Kitaplarına da Müdahale

Mısır’da Eğitim Bakanlığının ilk ve orta öğretimde İslami temaları müfredattan çıkartma çabası tepki görüyor.

20 Nisan 2015 Pazartesi 12:47A+A-

HAKSÖZ-HABER

Bakanlık yetkilileri okullarda şiddeti ve aşırılığı özendirdiğini iddia ettikleri bazı bilgileri ve metinleri ders kitaplarından çıkartacağını duyurdu. 11 Nisan’da Bakanlık Müfredat Komitesinden yapılan açıklamada hiçbir akademik metinde öğrencilerin zihinlerinde mitler ve efsaneler üremesine yol açacak malzemeye izin vermeyeceğiz” denilmişti.

Arapça ders kitaplarından ilk çıkartılacak metinler arasında Selahaddin ve Ukbe bin Nafi’nin hayat hikayelerine ait bölümler dikkat çekmekte. Aynı şekilde Hz. Muhammed’in “Ben Allah’tan başka ilahları reddetmelerine kadar insanlarla savaşmakla emrolundum” gibi bazı hadislerinin de çıkartılması planlanıyor.

Nur Partisi Selahaddin ve Ukbe bin Nafi’nin ders kitaplarından çıkartılmasına bunun Mısır tarihinin inkarı olacağını söyleyerek itiraz ediyor.

Bakanlık sözcüsü ise Mursi döneminde müfredata pek çok ekleme yapıldığını, bunların İslam ve Hıristiyan topluluklar arasında barış ve sevgiyi tesis edecek şekilde gözden geçirilmesi gerektiğini söyleyerek bu itiraza karşı çıkıyor ve Ezher’in de bu değişiklikleri onayladığını belirtiyor.  

HABERE YORUM KAT