1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. MISIR

  4. Sisi Cuntası Yaralı Filistinlilerin Türkiye’ye Getirilmesini Engelliyor
Sisi Cuntası Yaralı Filistinlilerin Türkiye’ye Getirilmesini Engelliyor

Sisi Cuntası Yaralı Filistinlilerin Türkiye’ye Getirilmesini Engelliyor

Gazze’de yaralanan Filistinlileri tedavi etmek için Türkiye’ye getirilmesinin planlandığını açıklayan Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ, ancak İsrail ve Mısır’ın Türkiye ekiplerine izin vermediğini söyledi.

16 Mayıs 2018 Çarşamba 13:50A+A-

Başbakan Yardımcısı Akdağ, Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı ve Genelkurmay Başkanlığı’nca uçakların hazır bekletildiğini fakat ne İsrail ne de Mısır’ın uçakların inişine izin verdiğini, bu konu hakkında Dünya Sağlık Örgütü Başkanından da destek istediğini bildirdi.

Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ, Gazze’deki kanlı açılışa ilişkin açıklama yaptı. Gazze’de yaralanan Filistinlileri tedavi etmek için Türkiye’ye getirilmesinin planlandığını açıklayan Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ, ancak İsrail ve Mısır’ın Türkiye ekiplerine izin vermediğini söyledi.

Resmi temaslarda bulunmak amacıyla KKTC’ye giden Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ, Ercan Havalimanında yaptığı açıklamada, “Mübarek Ramazan ayına girilen günlerde İsrail’in Filistinli Müslümanlara karşı ABD’nin de desteğini alarak adeta bir terör devleti gibi hareket edip zorbalık yaptığını kaydetti” şeklinde konuştu.

Acil durumlardan da sorumlu Başbakan Yardımcısı olarak olayın insani yardım kısmıyla ilgilendiğini belirten Akdağ, Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım’ın talimatlarıyla Filistin’de yaralananları Türkiye’ye getirip tedavi ettirmek istediklerini kaydetti. Akdağ, Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) ve Genelkurmay Başkanlığı’nca uçakların hazır bekletildiğini fakat ne İsrail ne de Mısır’ın uçakların inişine izin verdiğini, bu konu hakkında Dünya Sağlık Örgütü (WHO) Başkanından da destek istediğini bildirdi.

Dışişleri Bakanlığı’nın Birleşmiş Milletler ile söz konusu iki ülkeyle diplomatik temaslarının sürdüğünü de belirten Akdağ, bu girişimlerin sonuçlanmasını beklediklerini söyledi. “En azından umarım ki insanlıklarını henüz kaybetmemişlerdir ve oradaki durumu uygun olan yaralıların Türkiye’ye getirilmesine bir şekilde fırsat tanırlar” diyen Akdağ, “Bir kere daha buradan hür dünyaya sesleniyorum; bu zulme artık dur denilmeli” şeklinde konuştu.

 

Etiketler : , , , ,

HABERE YORUM KAT

2 Yorum