1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Sisi Cuntası Yalnız Değildir
Sisi Cuntası Yalnız Değildir

Sisi Cuntası Yalnız Değildir

Sisi Cuntası, Esed Cuntası, Siyonist İsrail yalnız değil ama İslami mücadele de yalnız değil. Üstelik askeri cuntaların, Siyonist işgalcilerin karşısında İslami hareketler izzetle direnmeye, azimle savaşmaya kararlılar.

18 Mayıs 2015 Pazartesi 03:33A+A-

Kenan Alpay / Haksöz Haber

Filistin halkı yalnız değildir” diye haykıran müminler şunu da gayet net olarak biliyorlardı: İsrail bütün bu işgal ve katliamlarını yalnız başına yapabilecek kudrete sahip değildir.

Müminler hep birlikte “Suriye halkı yalnız değildir” haykırışıyla meydanlara dökülüp, yardım için seferber olduklarında şu hususta hiçbir tereddütleri yoktu: Esed/Baas cuntasını ayakta tutan Rusya ve İran’ın çok boyutlu desteğidir. Katliam ve yıkımlar Suriye’de Esed rejimini ayakta tutmak adına sergilendiği gibi İran ve Rusya’nın bölge üzerindeki hegemonyasını tahkim etmek üzere de paralel bir işlev görüyordu.

İslam toplumları ve coğrafyasının ortak bir kadere sahip olduğunu bilenler Muhammed Mursi ve İhvan-ı Müslimin’in şahsında bugünlerde hiç tereddüt etmeden diyorlar: “Mısır halkı yalnız değildir”. Peki, bu bilinçte olanlar “Sisi cuntası yalnız değildir. Mısır’daki askeri darbenin ortakları Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri’nden AB ve ABD’ye değin bir dizi zalim devlettir. Sisi cuntasının darbe yapmasında, katliama girişmesinde, çadır tiyatrosundan daha beter işleyen mahkemelerinden çıkan idam ve müebbet kararlarında epeyce suç ortağı var.

Yazının Devamı >>>