1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. MISIR

  4. Sisi Cuntası Mursi'nin 20 Yıl Hapis Cezası Onayladı
Sisi Cuntası Mursi'nin 20 Yıl Hapis Cezası Onayladı

Sisi Cuntası Mursi'nin 20 Yıl Hapis Cezası Onayladı

Mısır'da askeri darbeyle görevinden uzaklaştırılan seçilmiş Cumhurbaşkanı Mursi'nin, kamuoyunda "İttihadiyye olayları" olarak bilinen davada çarptırıldığı 20 yıl hapis cezası onaylandı.

22 Ekim 2016 Cumartesi 20:20A+A-

Mısır'da askeri darbeyle görevinden uzaklaştırılan seçilmiş Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin, kamuoyunda "İttihadiyye olayları" olarak bilinen davada çarptırıldığı 20 yıl hapis cezası onaylandı.

Başkent Kahire'de görülen duruşmada Yargıtay, Mursi'nin, kamuoyunda "İttihadiyye olayları" olarak bilinen davada çarptırıldığı 20 yıl hapis cezasına yönelik itirazı reddederek mahkemenin kararını onayladı.

Mursi'nin ve İhvan liderlerinin avukatı Abdulmunim Abdulmaksud, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Yargıtayın kararının gerekçelerinin yayınlanmasının ardından karara yeniden itiraz için çalışma yapacağını söyledi.

Yargıtay’ın bu kararı, Mursi ve onun dönemindeki üst düzey yetkililer hakkında kesinleşen ilk karar. Karar, sadece cumhurbaşkanının affıyla ya da Yargıtay’ın bugünkü kararını tekrar gözden geçirmesi yönünde sunulacak dilekçenin kabulüyle iptal edilebilir.

Kahire Ceza Mahkemesi, 21 Nisan 2015'te, "şiddete teşvik" suçlamasıyla yargılanan Mursi'nin yanı sıra dönemin cumhurbaşkanlığı yetkilileri Esad eş-Şeyha, Ahmed Abdülati, Eymen Abdurrauf Hüdhüd, Ala Hamza, Rıza es-Savi, Lemlum Mekkavi Cuma, Hani Seyyid Tevfik, Ahmed el-Muğiyr, Abdurrahman Izz ile Müslüman Kardeşler Teşkilatının (İhvan) ileri gelenlerinden Muhammed el-Biltaci, Isam el-Aryan, Vecdi Guneym'i 20 yıl ağırlaştırılmış hapis cezasına çarptırmış ve 5 yıl polis gözetimine tabi tutulmalarına karar vermişti.

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

1 Yorum