1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. MISIR

  4. Sisi Cuntası, Gülen Sığınma Talebinde Bulunursa Değerlendirecekmiş!
Sisi Cuntası, Gülen Sığınma Talebinde Bulunursa Değerlendirecekmiş!

Sisi Cuntası, Gülen Sığınma Talebinde Bulunursa Değerlendirecekmiş!

Mısır cuntasının başbakanı Şerif İsmail, Fethullah Gülen'in cuntaya sığınma başvurusunda bulunması durumunda bu talebi değerlendireceklerini açıkladı.

28 Temmuz 2016 Perşembe 10:37A+A-

Mısırlı bir parlamenterin Fethullah Gülen’e sığınma imkânının verilmesini savunmasından sonra Mısır cuntasından bu konuyla ilgili olarak bu kez “başbakan” düzeyinde açıklama geldi. Mısır cuntasının başbakanı Şerif İsmail, Gülen'in sığınma talebinde bulunması durumunda bunu değerlendireceklerini açıkladı.

İsmail, şu an için Gülen'in kendilerine böyle bir talepte bulunmadığını da söyledi.

MENA'da yer alan habere göre, Başbakanlık’ta yaptığı basın açıklaması sırasında kendisine yöneltilen “Gülen Mısır’a sığınma talebinde bulundu mu?” şeklindeki bir soruya cevap veren İsmail, “Şu an bu konuyla ilgili elimizde bir başvuru yok. Ancak eğer böyle bir başvuru yaparsa bunu değerlendireceğiz.” dedi.

Başbakan Binali Yıldırım, geçtiğimiz günlerde katıldığı bir programda kendisine yöneltilen “Mısır medyasında ‘Gülen buyursun gelsin.’ şeklinde çağrılar var. Ne diyorsunuz?” şeklindeki soruya “Vallahi yakışır.” yanıtını vermişti.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ da Gülen’in ABD’den ayrılarak başka bir ülkeye gitmeyi planladığı yönünde istihbarat aldıklarını açıklamıştı.

Bozdağ, Gülen’in Türkiye’nin iade anlaşması imzalamadığı başka bir ülkeye gidebileceğini söylemiş, örnek olarak da Mısır, Meksika, Kanada, Avusturalya ve Güney Afrika'yı göstermişti.

Kaynak: AA Arapça, Al Jazeera

HABERE YORUM KAT

2 Yorum