1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. MISIR

  4. ‘Sisi Bize Güvence Verdi’
‘Sisi Bize Güvence Verdi’

‘Sisi Bize Güvence Verdi’

Mısır'da Selefi Nur Partisi Genel Başkan Yardımcısı Seyyid Halife, Abdulfettah Sisi’den tüm İslami partilerin siyasi faaliyetlere devam etmesiyle ilişkin güvence aldıklarını açıkladı.

20 Mayıs 2014 Salı 12:41A+A-

Halife, “Sisi, siyasi partileri kapatmanın anayasaya uygun olacağını, kendisinin bu konuda herhangi bir müdahalesinin olmayacağını vurguladı. Bu konuda da hem Nur Partisi hem de tüm İslami partilerinin gidişatıyla ilgili bize güvence verdi” dedi.

Sisi ile konu hakkında görüşme yaptığını söyleyen Halife, Müslüman Kardeşler’in Adalet ve Hürriyet Partisi ile ilgili hiçbir şekilde konuşulmadığını ifade etti.

Halife, Sisi’nin daha önce Müslüman Kardeşler ve Adalet ve Hürriyet Partisi’nin ‘yeni Mısır’da yerinin olmayacağına dair açıklamasını hatırlattı ancak böyle bir şeyin Nur Partisi için söz konusu olmayacağını söyledi.

Mısır'da Selefi eğilimli partilerin en büyüğü olan Nur Partisi, cumhurbaşkanlığı seçiminde darbe lideri Abdulfettah Sisi'yi destekleyeceğini açıkladı.

Sisi 26-27 Mayıs'ta yapılacak seçimi kazanırsa, 1950'lerde Cemal Abdül Nasır ile başlayan asker kökenli cumhurbaşkanları dizisinin son halkası olacak.

İnsan hakları örgütleri, askeri idarenin bağımsız medya ve muhalefet üzerinde giderek artan bir baskı oluşturduğunu belirtiyor.

Mursi'nin iktidardan uzaklaştırılmasından bu yana Mısır'da yaşanan çatışmalarda binin üzerinde kişi hayatını kaybetti ve Müslüman Kardeşler hareketinden yüzlerce kişi hakkında açılan davalardan idam kararları çıktı. Askeri yönetim Müslüman Kardeşleri terör örgütü olarak ilan etmiş durumda.

Ülkede en son mahkeme tarafından yargılanan 683 darbe karşıtına idam cezası verildi.

Al Jazeera ve AA

HABERE YORUM KAT

3 Yorum