1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Sırtını Emperyalistlere Dayayanların Mantığı ve Dili..
Sırtını Emperyalistlere Dayayanların Mantığı ve Dili..

Sırtını Emperyalistlere Dayayanların Mantığı ve Dili..

Emperyalistleriyle ve onların içerdeki işbirlikçileriyle istenen hedef gerçekleştirilirse, halkımızın üzerinden buldozer gibi geçen 80 yıllık zulüm mekanizmalarının yeniden harekete geçirilmeye çalışılacağı unutulmamalıdır.

26 Mayıs 2015 Salı 01:18A+A-

Selahaddin E. Çakırgil gündemi yorumluyor:

Dünkü yazıyı yazdığımda, NYT (New York Times)’in internet sahifesinde  23 Mayıs tarihinde çıkan yazıdan haberim yoktu.. Keza, en katı ve zorbaca yöntemlerle halkı birbirine düşürmeye çalışan bir kemalist-laik gazetenin B. Coşkun isimli bir yazarın, düne kadar ülke bölünüyor diye feryad ederken, şimdi, ‘Erdoğan’ın Başkan olmaması için HDP’ye destek verilmesi’  yolunda yaptığı, ’HDP'ye oy verecekseniz üzülmeyin, AKP'den kurtulmak için bizi buraya getirenler utansın’  diyerek, çaresizliğini de itiraf  ettiği ve 'Tüm yoklama şirketlerinin analizlerine göre; HDP barajı aşamazsa, AK Parti tek başına iktidardır Anayasayı değiştirmek ve “başkanlık” sistemini getirmek için önünde engel kalmıyor.

Ama HDP barajı aşarsa, R.T. Erdoğan’ın Türkiye’yi parmağında oynattığı dönem kapanır..’ demeyi de ihmal etmediği 24 Mayıs tarihli yazısındaki çağrıdan da haberim olamazdı.

Üstelik ben 23-24 Mayıs günleri,  Adıyaman -Kâhta’da idim ve günlük siyasî dalgalanma ve çalkantılardan epeyce uzağında, henüz karları tamamıyla erimemiş olan Nemrud Dağı’nın tepesindeki ünlü heykelleri ve Komagene Krallığı’nın 2000 yıl öncelerden kalan diğer kalıntılarını, köprüleri, kaleleri, mağaraları gezmekle meşguldüm. Tabiî, bu gezintiyi yaparken, sizler için notlar tutmayı ve sonra, bir kralın oğulları arasındaki iktidar kavgası sebebiyle, bazılarını idam ettirdiği, bazılarının hatırasına sütunlar diktirdiği, bazıları için de mağara-zindanlar yaptırıp oralarda çürüttüğüne dair efsanemsi saray entrikalarını dinliyordum..

Yazının Devamı >>>