1. HABERLER

  2. HABER

  3. “Sınırların Ötesinde Gönüllü Hekim Olabilmek"
“Sınırların Ötesinde Gönüllü Hekim Olabilmek

“Sınırların Ötesinde Gönüllü Hekim Olabilmek"

Uluslararası Doktorlar Birliği (AID) Gönüllü Hekimleri İstanbul Tıp Fakültesi'ndeydi.

04 Aralık 2012 Salı 00:57A+A-

İstanbul Tıp Fakültesi Sosyal Sorumluluk Kulübü öğrencileri, çalışmalarını İHH ile koordineli yürüten Uluslararası Doktorlar Birliği (AID) üyelerini fakültelerinde ağırladı. “Sınırların Ötesinde Gönüllü Hekim Olabilmek” konulu konferansa Prof. Dr. Murat Elevli, Op. Dr. Şaban Coşkun, Op. Dr. Şükran Erdem, Uzm. Dr. Mevlüt Yurtseven, Dr. Tayyibe Sever, Ecz. Vedat Çolakoğlu katıldı.

Dernek başkanı Dr.Mevlüt Yurtseven, yeryüzündeki mazlum coğrafyalara dikkat çekerek "Dünya üzerinde 20 ülke dışındaki ülkeler insani yoksulluk sıralamasının altında. Afganistan'da her 8 gebe kadından 1'i önlenebilir sebeplerden ötürü ölürken bu rakam İsveç'te 17000'de 1.” Gibi örneklerle birçok ülkede sosyal adaletsizlik ve kötü sağlık koşulları olduğunu vurguladı.

Prof. Dr. Murat Elevli derneğin amaçlarını 4 maddede sıraladı: İlki; dünyanın herhangi bir yerine ihtiyaç duyulduğu anda acil tıbbi yardım götürebilmek, ikincisi; kalıcı sağlık tesisleri kurmak, üçüncüsü; psikoterapi-rehabilitasyon hizmetleri sunmak, dördüncüsü; sağlık eğitimi hizmetleri sunmak.

Dr. Tayyibe Sever "Kazandığımız her yeti, öğrendiğimiz her bilgi sorumluluğumuzu artırır." diyerek bu konuda özellikle sağlık çalışanlarının üzerine düşenleri hatırlattı.

Op. Dr. Şaban Coşkun "Tek başına bir şey yapmak mümkün değil, ekip olmak gerekli." diyerek böyle organizasyonların önemini vurguladı. Ecz. Vedat Çolakoğlu birliğin Gazze'ye gönderdiği ekipte bulunması hasebiyle taze anılarını paylaştı.

Doktorlar, bu tarz faaliyetlerin yalnızca Allah rızası için yapıldığını, ahiret günü Rabbimizin “Bu insanlar için ne yaptın?” sualine bir cevap verebilmek amacıyla yani bir anlamda kendimiz için bu tarz etkinliklerle ilgilenmemiz gerektiğini hatırlattılar.

Dernek üyeleri, yapılan hayırlardan pay alabilmek adına öğrencilerin de sadece şahit olmak adına organizasyonlara katılabileceğini, bunun için gönüllülerin mail adreslerini derneğe bildirmelerini söyledi.

Söyleşi boyunca AID etkinlikleri fotoğraflar eşliğinde gösterildi ve program katılımcıların sorularının cevaplandırılmasıyla sonlandı.

Haber: Mücahit Gökduman 

aid-20121203-1.jpg

aid-20121203-2.jpg

aid-20121203-3.jpg

aid-20121203-4.jpg

HABERE YORUM KAT