1. HABERLER

  2. HABER

  3. Sınırdaki Mültecilere İki Öğün Sıcak Yemek
Sınırdaki Mültecilere İki Öğün Sıcak Yemek

Sınırdaki Mültecilere İki Öğün Sıcak Yemek

İHH ekipleri Suriye sınırı boyunca yaptığı çalışmaları çeşitlendirerek sürdürüyor.

31 Ağustos 2012 Cuma 16:52A+A-

İHH İnsani Yardım Vakfı, Suriye’deki katliamdan kaçan Hatay, Kilis ve Mardin’de yardım çalışmalarını yepyeni alanlara yayarak hayata geçiriyor. 

İHH İnsani Yardım Vakfı zulüm ve katliamlardan kaçan Suriye halkına yardım faaliyetlerini sürdürüyor. 

İHH’nın Hatay, Kilis ve Mardin’deki kriz merkezlerinde koordine edilen çalışmalar çeşitli alanlarda genişleyerek devam ediyor. 

Hatay’da devam eden gıda ve yaşam malzemeleri dağıtımlarının yanı sıra kurulan yaralı tedavi merkezlerine ve yaralılara destek veren gönüllü eczanelere ilaç yardımları; Hatay’daki hastanelerde tedavisi yapılan Suriyeli yaralılar ve hastaların bakımlarına destekler sürüyor. 

Ayrıca İHH ekipleri; sınır bölgelerinde Türkiye’ye geçmek için bekleyen ve gıda krizi ve pek çok sorun yapan Suriyelilere pek çok alanda yardımlar yapıyor.

Kilis’te de İHH ekipleri Suriyeli mültecilere yönelik rutin gıda paketi yardımlarını sürdürürken Öncüpınar Sınır Kapısında bulunan İHH Aşevi Tırı her gün 4500 kişiye günde iki çeşit sıcak yemek dağıtıyor. 

Bu arada Suriye’deki insanlık dramları artarak sürerken sınır bölgelerinde; Türkiye-Suriye sınırında binlerce insan yardım bekliyor.

Bu arada; İHH, Mardin; Nusaybin ve Kızıltepe’deki mülteci ailelere yönelik kapsamlı yardım çalışmalarına başlıyor.

ihh-suriye-siniri-as-yardim.jpg

ihh-suriye-siniri-as-yardim01.jpg

ihh-suriye-siniri-as-yardim03.jpg

ihh-suriye-siniri-as-yardim04.jpg

HABERE YORUM KAT