1. HABERLER

  2. HABER

  3. Sınırda Bekleyenlerin Geçişlerine İzin Verildi
Sınırda Bekleyenlerin Geçişlerine İzin Verildi

Sınırda Bekleyenlerin Geçişlerine İzin Verildi

IŞİD ve PYD güçleri arasında yaşanan çatışmalar nedeniyle Türkiye'ye sığınan Suriyelilerin Şanlıurfa'da sınırdan geçişlerine izin verildi.

19 Eylül 2014 Cuma 14:14A+A-

Şanlıurfa’nın Suruç ilçesi Suriye sınırında sığınmacılarla güvenlik güçleri arasında gerginlik çıktı. Yaşanan gerginlik sonrasında sınırda geçişlere izin verildi.

Güvenlik güçleri, sığınmacılara müdahale etti. IŞİD ve PYD güçleri arasında yaşanan çatışmalar nedeniyle Şanlıurfa’nın Suruç ilçesine gelen bazı Suriyeliler, sınırın öteki tarafında kalan yakınlarını yanlarına getirmek istedi.

GÜVENLİK GÜÇLERİ MÜDAHALE ETTİ

Tekrar Suriye tarafına geçmek isteyen ve sınırın öteki tarafında mayınlı arazide bekleyen Suriyeliler taşkınlık çıkarınca, güvenlik güçleri gaz bombalarıyla müdahale etti. Mayınlı arazide bekleyen Suriyelilerden biri müdahaleden kaçarken mayına basması sonucu yaralandı.

DAVUTOĞLU TALİMAT VERDİ: "EL UZATIYORUZ"

Başbakan Davutoğlu, Suriye'den 4 bin kişinin Türkiye sınırına geldiğini belirterek, "Şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonra da Suriye'den veya herhangi bir ülkeden ölüm karşısında sığınacak bir yer olarak Anadolu'yu gören kardeşlerimiz sınırımıza geldiğinde, etnik ve mezhebi ayrım gözetmeden hepsini aldık, alıyoruz ve alacağız. Şu anda da bu girişler başladı. Tabii ani bir gelişme olduğu için süratle arkadaşlarımız organize olmaya çalışıyorlar. Bu kardeşlerimiz, en kısa sürede yerleştirilecekler ve ihtiyaçları karşılanacak.” dedi. 

Davutoğlu, konuşmasının devamında “Suriyeli kardeşlerimize kucak açmak tarihi bir görev. Bize sığınan herkese yardım elini uzatacağız'' dedi.

Girişler başladı

Suruç ilçesinde, terör örgütü Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) saldırılarından kaçan ve sabah saatlerinden itibaren sınırda bekleyen Suriyeliler, Türkiye'ye alınmaya başlandı.

Alınan bilgiye göre, Rakka'ya bağlı Tel Abyad ile Aynel Arap bölgesi arasında, IŞİD ile Demokratik Birlik Partisi (PYD) arasında çıkan çatışmalar devam ediyor.

Güvenlik güçleri, Suruç ilçesine bağlı Oylum Mahallesi sınır hattındaki Suriyelilerin sayısının artması üzerine sığınmacıların geçişine izin verdi.

Tel örgüleri açan jandarma ekiplerinin kadın ve çocuklara yardım ettiği görüldü.

Sınırdan alındıktan sonra oluşturulan güvenlik alanında toplanan Suriyelilerin, Oylum köyündeki boş bir okula gönderileceği öğrenildi.

Bu arada sınırın karşısındaki çatışma sesleri Oylum köyünden de duyuluyor.

 

HABERE YORUM KAT