1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Sınır Tanımayan Doktorlar: Doğu Guta'da Hastaneler Hedef Alınıyor
Sınır Tanımayan Doktorlar: Doğu Guta'da Hastaneler Hedef Alınıyor

Sınır Tanımayan Doktorlar: Doğu Guta'da Hastaneler Hedef Alınıyor

Çatışma bölgesinde bulunan Sınır Tanımayan Doktorlar (MSF) örgütünün üyesi Gregoire Amaury yaşanan insanlık dramını anlattı.

22 Şubat 2018 Perşembe 13:40A+A-

Esed ordusu yüzlerce kişinin hayatını kaybettiği Doğu Guta’da saldırılarına devam ediyor.

İngiltere merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemevi, pazar gecesinden bu yanaki saldırılarda en az 310 kişinin öldüğünü ve 1550 kişinin yaralandığını açıkladı.

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres ise, Doğu Guta'da devam eden çatışmalar nedeniyle 400 bin sivilin “yeryüzünde cehennemi yaşadığını” söyledi.

Çatışma bölgesinde bulunan Sınır Tanımayan Doktorlar (MSF) örgütünün üyesi Gregoire Amaury yaşanan insanlık dramını anlattı:

"Bölgede durum çok zor. Kasım ayından bu yana saldırıların yeniden başlamasıyla sağlık ekiplerimiz yaralıları tedavi etmekte zaten zorlanıyordu ancak son uç günde hastanelere kaldırılan yaralı sayısı inanılmaz şekilde arttı. Sınır tanımayan doktorların yer aldığı sağlık merkezlerinde 237 kişinin öldüğü ve bin 285 kişinin de yararlandığı öğrenildi.

Açıkcası bu durumda, gelen yaralıların hepsine yetişmemiz imkansız. Burada çalışan sağlık ekipleri de çatışmalardan dolayı çok endişeli. Şu ana kadar 13 hastene ve sağlık merkezine saldırı düzenlendi, ekiplerimiz çok zor şartlarda çalışıyor. Yaralıların durumuysa daha da kötü, bombardımanlardan korunmak için bodrum katlarına sığınan insanların çoğu tedavi olmak için hastanelere dahi gelemiyor.

Buradaki en büyük sıkıntılarımızdan birisi yeterince tıbbi malzemenin olmayışı. Şu an en çok ihtiyacımız olan kan torbası, antibiyotik ve anestezi malzemeleri gibi önemli tıbbı malzemeleri bulmakta zorlanıyoruz. Maalesef stoklarımız sıfır noktasına geldi diyecek kadar azaldı."

 

Kaynak: Euronews

HABERE YORUM KAT