1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. ÜRDÜN

  4. Sınır Kapılarını Kapatan Ürdün’den Deralılara Büyük Lütuf!
Sınır Kapılarını Kapatan Ürdün’den Deralılara Büyük Lütuf!

Sınır Kapılarını Kapatan Ürdün’den Deralılara Büyük Lütuf!

Katil Esed ve destekçilerinin zulümlerinden kaçan binlerce Deralının yüzüne sınır kapılarını kapatan Ürdün, bir şey yapıyormuş gibi görünmek için BM’nin yaralıları tedavi etmesine izin vermeyi lütfetmiş!

01 Temmuz 2018 Pazar 14:20A+A-

Ürdün Hükûmet Sözcüsü Cumana Ganimat, Dera'dan sınıra göç eden yaralıların Ürdün sınırında askeri ilk yardım araçlarında tedavilerinin yapıldığını söyledi.

Daha fazla Suriyeli sığınmacının ülkeye girmesine karşı çıkan Ürdün, sınır kapısını açmadan, BM'nin, Suriyeli sığınmacılara yardım çabalarını destekleyeceğini belirtiyor.

Suriye'nin Dera ilinden Beşşar Esed rejimi ve destekçilerinin saldırılarından korunmak için Ürdün sınırına kaçan sivillerden 15'inin, açlık, susuzluk ve olumsuz hava koşullarına bağlı hastalıklar nedeniyle öldüğü bildirilmişti.

Rejimin Dera'ya askeri operasyonu

Rejim ve destekçileri, Şam'daki Doğu Guta ve ülkenin orta kesimindeki Humus gerginliği azaltma bölgelerini ele geçirdikten sonra 20 Haziran'da ülkenin güneybatısına yönelik başlattığı operasyonda 10 günde 317 kilometrekarelik bir alanda ilerleyerek, bazı sivil yerleşimleri ele geçirdi.

Rejimin başlattığı askeri operasyonda 20 Haziran'dan bu yana en az 104 sivil hayatını kaybetti.

Rejimin Dera'daki sivili yerleşimlere karadan ve havadan düzenlediği şiddetli saldırılar sonucu en az 150 sivilin ülkenin güneyindeki Ürdün ve İsrail sınırını yakınına göç etti.

Ülkenin güneybatısındaki Dera ve Kuneytra illeri, Astana süreci garantörleri Türkiye, İran ve Rusya'nın Mayıs 2017'de oluşturduğu 4 gerginliği azaltma bölgesinden biriydi. Rusya, ABD ve Ürdün, 2 ay sonra Dera ve Kuneytra'yı özel bir anlaşma kapsamına almıştı.

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

1 Yorum