1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Sınır Hattı Tanklarla Takviye Ediliyor
Sınır Hattı Tanklarla Takviye Ediliyor

Sınır Hattı Tanklarla Takviye Ediliyor

“Fırat Kalkanı” isimli operasyon kapsamında sınırın Türkiye tarafı, zırhlı birliklerle takviye ediliyor.

26 Ağustos 2016 Cuma 14:55A+A-

AA’da yer alan habere göre, Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) Müşterek Özel Görev Kuvveti ve Koalisyon Hava Kuvvetleri tarafından IŞİD’in Cerablus bölgesinden kovulması amacıyla başlatılan “Fırat Kalkanı” isimli operasyon kapsamında sınırın Türkiye tarafı, zırhlı birliklerle takviye ediliyor.

Suriye'nin Halep kentine bağlı Cerablus bölgesinde IŞİD başta olmak üzere diğer örgütlerin yarattığı tehdidi bertaraf ederek Türkiye'nin sınır güvenliğini artırmak ve Koalisyon Güçleri’ne destek vermek amacıyla 24 Ağustos'ta başlatılan operasyon devam ediyor.

Operasyon kapsamında sınırın Türkiye tarafına da zırhlı birlikler ve tanklarla takviye yapılıyor.

Çok sayıda askerî araç güvenlik önlemleri altında Karkamış ilçesinde sınıra yakın bölgede oluşturulan alana konuşlandırıldı.

Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü’nce (BYEGM) geçici akreditasyon kartı verilen yerli ve yabancı medya mensupları, sınır bölgesi ve ötesinde harekâtla ilgili gelişmeleri hâkim bir tepeden canlı yayınlarla izleyicilerine aktarıyor.

Türk Kızılayı ekipleri Cerablus'a insanî yardım malzemesi götürmek üzere hazırda bekletilirken, AFAD ekipleri de çalışmalarını sürdürüyor.

HABERE YORUM KAT