1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. Sina’da Kaçırılan Filistinliler Sisi’nin Cezaevinde Görüntülendi
Sina’da Kaçırılan Filistinliler Sisi’nin Cezaevinde Görüntülendi

Sina’da Kaçırılan Filistinliler Sisi’nin Cezaevinde Görüntülendi

Sina'da Kaçırılan Gazzeli 4 Gençten İkisi Kahire'de Cezaevi'nde Görüntülendi.

23 Ağustos 2016 Salı 20:05A+A-

Katar'dan yayın yapan El-Cezire kanalı, Rafah Kapısı'ndan çıktıktan sonra Mısır topraklarında kaçırılan Filistinli dört gençten ikisini Mısır zindanlarında gösteren fotoğraflar yayınladı.

El-Cezire kanalına sızdırılan fotoğraflarda bir grup gencin Kahire'deki Lazoğlu Cezaevi'nde uzun bir koridorda kötü koşullarda bekledikleri, kaçırılan gençlerden Abduddayim Ebu Lebde'nin duvar kenarında oturduğu ve Yasir Zenun'un da diğer duvarın kenarında yerde yattığı görülüyor.

İslami Direniş Hareketi (Hamas)'ın askeri kanadı İzzeddin El-Kassam Tugayları sözcüsü Ebu Ubeyde, önceki gün Rafah kentinde düzenlenen askeri törende yaptığı konuşmada, Mısır topraklarında kaçırılan dört genci Gazze Şeridi'ne geri getirmek için birçok yönde çaba gösterdiklerini açıklamıştı.

Gazzeli gençler Yasir Zenun, Abduddayim Ebu Lebde, Hüseyin Ez-Zübde ve Abdullah Ebu'l-Cebin 19 Ağustos'ta Rafah Kapısı'ndan çıktıktan sonra Kahire'ye giderken otobüsleri kimliği belirsiz silahlı kişilerce durdurularak kaçırılmışlardı.

Kaçırılan dört gençten bazıları tedavi ve bazıları da eğitimlerini tamamlamak için Türkiye'ye geliyordu.

İzzeddin El-Kassam Tugayları gençlerin mücahitlerinden olduğunu açıklarken, Hamas Hareketi de dört gencin Sina'da kaçırılmasından tamamen Mısır'ın sorumlu olduğunu belirtmişti.

FİEM

HABERE YORUM KAT