1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. “Şimdi Susalım, Görmezden Gelelim” Stratejik Konsepti
“Şimdi Susalım, Görmezden Gelelim” Stratejik Konsepti

“Şimdi Susalım, Görmezden Gelelim” Stratejik Konsepti

Yazısında belli odaklarca örtülmeye ve çarpıtılmaya çalışılan Doğu Türkistan gerçeğini mercek altına alan Kenan Alpay, kardeşlerimizin sorunlarının çözülmesi için neler yapılması gerektiğini tartışmaya açıyor.

08 Ocak 2019 Salı 14:40A+A-

Kenan Alpay’ın konuyla ilgili yazısının bir bölümü şöyle:

Amerika ve Avrupa’nın şu şekilde veya bu gündemle operasyona kalkışabilecekleri sır değil. Ne var ki Çin’in Doğu Türkistan’da fiilen icra ettiği asimilasyon politikaları da sır veya uydurma değil. Doğu Perinçek veya Haydar Baş’ın gerçek dışı, mantıksız ve daha önemlisi vicdansız kara-propagandalarını stratejik analiz diye pazarlamaya kalkıştığınızı gayet net olarak görüyor ve iyi biliyoruz. Rusya ve Çin’in ne kadar yumuşak bir güç olduğunu hem tarihten hem de yakın komşularının dehşetli korkularından az çok biliyoruz. Kimse Amerika ve Avrupa’nın emperyal siyasetlerini gözümüzün içine sokarak bize süslü cümleler içerisinde Rusya ve Çin’in emperyal siyasetlerini pazarlamaya kalkmasın.

Doğu Türkistan’daki kardeşlerimizin hukukunu nasıl koruyabiliriz? Çin devletini ikna süreci nasıl işletilebilir? Susalım, görmezden gelelim değil konuşalım ve çözüm üretmeye çalışalım. Susarak, görmezden gelerek, yutkunarak değil uzaktaki devasa ülke Çin’le yanı başımızdaki daha zayıf Yunanistan’la, Ermenistan’la, Güney Kıbrıs’la adalete uygun bir ilişki kuramayız. Slogan atmadan, agresif olmadan mutedil ve uzun vadeli bir diplomatik-siyasi, ticari ve askeri ilişkilerle Doğu Türkistan için aşama aşama kazanımlar elde etmenin yolları inşa edilmelidir. Radikal Türkçü veya ütopik İslamcı siyaset çözüm üretemez ama Çin ve Rusya tarafından propaganda mahiyetinde üretilip piyasaya sürülen söylemleri papağan gibi tekrarlayarak hem çözümden hem de izzet ve şereften yoksun kalınır. Bu çirkin leke ise ne bu dünyada ne de ahirette alnınızdan silinmez, yakanızı bırakmaz. (…)

Yazının Tamamı >>>