1. HABERLER

  2. HABER

  3. Silvan'daki Çatışmalarda 17 PKK'lı Öldürüldü
Silvan'daki Çatışmalarda 17 PKK'lı Öldürüldü

Silvan'daki Çatışmalarda 17 PKK'lı Öldürüldü

Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde ilan edilen sokağa çıkma yasağının ardından PKK'ya yönelik başlatılan geniş çaplı operasyonda 17 militanın öldürüldüğü açıklandı.

02 Ekim 2015 Cuma 21:49A+A-

Silvan'da PKK tarafından kurulan barikatların kaldırılması, açılan hendeklerin kapatılması ve militanların yakalanması amacıyla sokağa çıkma yasağının 07.00'de ilan edilmesinin ardından başlatılan operasyon sürüyor.

Özel harekat timleri ve komandoların da katılımıyla gerçekleştirilen helikopter ve tank destekli operasyonda güvenlik güçleri ile PKK'lılar arasında zaman zaman çatışmalar yaşanıyor. Operasyonda şu ana kadar 17 PKK militanın öldürüldüğü açıklandı.

Örgüt mensuplarının kamufle olmak için mahalle aralarına çarşaf ve branda astığı, çöp konteynerleri ile barikat kurduğu ve yollara hendek kazdığı gözlendi.

Operasyon sırasında, PKK militanlarınca güvenlik güçlerine uzun namlulu silahlarla açılan ateş sonucu bazı polis araçlarına kurşun isabet ettiği görüldü.

Saldırılarıda bazı iş yerlerinin zarar gördüğü dikkati çekti.

Güvenlik güçleri, barikatları aşarak, belirlenen hedeflere yönelik operasyonunu devam ediyor.

Yüksek binalara keskin nişancıların yerleştirildiği gözlenen operasyonda bazı mahallelerde ateş yakan örgüt mensupları, polis ekiplerine zaman zaman uzun namlulu silah ve roketatarla saldırı gerçekleştirdi.

İlçede ikinci bir emre kadar ilan edilen sokağa çıkma yasağı sürüyor.

HABERE YORUM KAT