1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Silahlı Propagandanın Demokratik Bileşenleri
Silahlı Propagandanın Demokratik Bileşenleri

Silahlı Propagandanın Demokratik Bileşenleri

Türkiye’deki geleneksel iktidar sınıfları ister PKK eliyle ister DHKP/C eliyle isterse Kemalist veya Alevi eylemlilikleri marifetiyle olsun bütün ümitlerini yine gerilim ve çatışma sürecine bağlamış durumda.

16 Nisan 2015 Perşembe 00:47A+A-

Kenan Alpay / Haksöz Haber

İtibarı zedelenmiş Türkiye hikâyesiTÜSİAD’ın, “artık güvenilir bir ülke olarak görülmeyen Türkiye” hikâyesi ise Financial Times’in tasviri. Küresel sermayenin her iki temsilcisi de ‘negatife dönen’ mezkûr vurguları eş zamanlı olarak dolaşıma soktular. 7 Haziran seçimlerine doğru giderek hızlanan takvim, esasen, siyaset ve ekonomiyi istikrardan ve dolayısıyla güvenilirlikten yoksun bir profilde lanse etme telaşesinin adreslerini de işaretliyor.

PKK’nın Ağrı Diyadin’de ağaç dikme festivalini asli kimliği olan silahlı propagandayı HDP adına kaçırılmaması gereken bir fırsat olarak değerlendirmesi bazılarını şaşırtmışa benziyor. Öteden beri sağ-muhafazakar siyasetin açmaza düşmesinin emaresi sayılan provokasyon edebiyatı ve komplo teorileri şimdilerde aydınlanmacı-ilerlemeci sosyalist ve liberallerin ortak paydası olmuş adeta. Çok mu garip bu provokasyon edebiyatı? Hiç mi ihtimal yok bu komplo edebiyatı kardeşliğine?

Yazının Devamı >>>