1. HABERLER

  2. HABER

  3. Silahlı Militanlar: "Savcıyı Öldüreceğiz!"
Silahlı Militanlar: "Savcıyı Öldüreceğiz!"

Silahlı Militanlar: "Savcıyı Öldüreceğiz!"

"Önce polislerin isimlerinin açıklanmasını, sonra Taksim'de yargılanmalarını istiyoruz. " diyen DHKP-C'li silahlı militanlar, “Taleplerimiz kabul edilmezse savcıyı cezalandıracağız.” dediler.

31 Mart 2015 Salı 13:45A+A-

Berkin Elvan soruşturmasını yürüten İstanbul Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz'ı Çağlayan Adliyesi’ndeki odasında rehin olan eylemciler, Med Nuçe kanalına yaptığı açıklamada, “Son dakikalara geldik artık, biz söyleyeceğimizi söyledik, artık ne yapacakları onlara kalmış. İlk olarak isimlerin açıklanmasını istiyoruz, daha sonra suçluların Taksim gibi bir yerde halk mahkemesinde yargılanması gerek. Taleplerimiz kabul edilmezse savcıyı cezalandıracağız, teslim olmayacağız, gerekirse şehit düşeriz” dedi.

Polislerin "halk mahkemeleri"nde yargılanması gibi taleplerin de yer aldığı DHKC’li silahlı militanlar; bütün talepleri şunlar:

1-Berkin Elvan’ı katleden polislerin canlı yayına çıkarak itirafta bulunmaları…

2-Polislerin Halk Mahkemelerinde yargılanmaları…

3-Bugün kadar, Berkin Elvan için yapılan eylemlere katıldıkları gerekçesiyle haklarında soruşturma açılan, işten atılan, tutuklanan herkesin suçlamalarının kaldırılması…

4-Bu üç saatin ardından güvenli bir şekilde ayrılmalarının sağlanması…

5-Oluşturulacak bir heyetle iletişim Kurmak… Oluşturulacak heyette bulunmasını istedikleri kişiler: Ümit Kocasakal, Sezgin Tanrıkulu, ÇHD’den bir avukat, Halk Meclislerinden bir kişi, Haziran Şehitleri Aileleri ve TAYAD'lı Aileler...

HABERE YORUM KAT

1 Yorum