1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. IRAK

  4. Şii Milisler: Türk Ordusu'yla Savaşırız!
Şii Milisler: Türk Ordusu'yla Savaşırız!

Şii Milisler: Türk Ordusu'yla Savaşırız!

Şii milis grubu Heşdi Şabi, Türk Ordusu’nun Irak’ta “işgalci” olarak tanımladı ve çekilmemeleri durumunda IŞİD’le savaştıkları gibi Türk Ordusu’yla da savaşacaklarını bildirdi.

05 Ekim 2016 Çarşamba 23:19A+A-

Heşdi Şabi Güvenlik Sözcüsü Yusuf El Kilabi, “Türk Ordusu Irak topraklarından çekilmezse, Musul operasyonunun başlamasıyla sadece IŞİD’le değil Türk Ordusu’yla da savaşırız” dedi.

Yusuf El Kilabi, “Irak’ın kuzeyinde bulunan güçler işgalcidir ve Irak Hükümeti tarafından davet edilmemiştir. Bu şekilde kalmaları durumunda onlara işgalci güç muamelesi yapar, IŞİD’le savaştığımız gibi onlara karşı da savaşırız. Aynı şekilde Türk Ordu güçlerine karşı da geliriz” ifadelerini kullandı.

Öte yandan Irak Parlamentosu Sünni üyesi Ahmed El Cuburi, Irak’ın en kısa zamanda tutumunu netleştirip Türk güçlerinin Irak’tan çıkarılması için Birleşmiş Milletler (BM), BM Güvenlik Konseyi ve Arap dünyasından talepte bulunmasını istedi.

Rûdaw'a konuşan Irak Parlamentosu Kürt üyesi Arafat Kerem ise Iraklı tarafları eleştirerek, “Mademki doğru yapıyorlar, o zaman ayrım gözetmeden Irak’ın içişlerine karışan bütün ülkeleri çıkarsınlar” dedi.

Arafat Kerem sözlerini şöyle sürdürdü:

 “Neden diğer taraflardan, örneğin Bağdat’a kadar gelen İran’dan söz edilmiyor? Neden sadece Türkiye’den bahsediliyor? Çünkü belli bir amaçları var. Madem öyle, konu parlamentoda anayasal çerçevede ele alınsın. Bir taraftan bahsedip diğerini görmezden gelmesinler.”

Irak Parlamentosu’nda dün alınan kararla, Türkiye'nin Musul'a bağlı Başika'daki askeri varlığının kabul edilmediği duyurulmuştu.

Irak’ın Ankara Büyükelçisi Hişam Ali Ekber İbrahim el Alevi ise alınan karar nedeniyle bu sabah Türkiye Dışişleri Bakanlığı'na çağrıldı.

Koalisyonun tepkisi

ABD öncülüğündeki Uluslararası Koalisyon Gücü Sözcüsü Yarbay John Dorrian, Irak topraklarında bulunan Türk askerlerinin koalisyonun bir parçası olmadığını söyledi.

Dorrian, “Irak Topraklarında bulunan Türk Ordusu Irak Hükümeti tarafından ve resmi izinle gelmemiştir ve illegaldir” dedi.

Türkiye Hükümeti Sözcüsü ve Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş ise "Başika'daki Türk askeri işgalci değil, Irak hükümetiyle Başika'da işbirliğine hazırız" açıklamasında bulundu. (Rudaw)

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

4 Yorum