1. HABERLER

  2. KÜLTÜR SANAT

  3. Seyir Defteri’nde 28 Şubat Konuşulacak
Seyir Defteri’nde 28 Şubat Konuşulacak

Seyir Defteri’nde 28 Şubat Konuşulacak

Kenan Alpay’ın hazırlayıp sunduğu Seyir Defteri’nde bu hafta, Av. Mehmet Alagöz ve Av. Necip Kibar’ın katılımıyla karar aşamasına gelen 28 Şubat post-modern dava süreci kritik noktalarıyla tahlil edilecek.

03 Ocak 2018 Çarşamba 14:00A+A-

Bu akşam saat 21:00’da Akit TV ekranlarında yayına girecek olan Seyir Defteri’nde 28 Şubat konuşulacak. Darbe davalarının müdahil avukatlarından Avukat Mehmet Alagöz ve Avukat Necip Kibar’ın konuk olacağı programda Kenan Alpay’ın hazırladığı aşağıdaki sorulara cevap aranacak:

-Dönemin Genelkurmay Karargâhı’nda planlanıp yüksek yargı, üniversiteler, sendikalar ve medya ayağı da organize edilen 28 Şubat darbe süreci Türkiye’ye nasıl bir ağır fatura getirdi?

-Dönemin kudretli generalleri başta olmak üzere neden tüm sanıklar suçlarını inkâr ve tevil yoluna girdiler, yargılama safahatını itibarsızlaştırmak üzere sık sık ‘kumpas’ vurgularına sarılanlar ne elde etmeyi umuyorlar? 

-Temel hak ve özgürlüklere ilişkin 28 Şubat sürecinde yaşanan mağduriyetler nasıl giderilecek, askeri vesayetin gölgesinde yapılan yargılamalarla 20 yıldır cezaevlerinde bulunan hükümlüler için yeniden yargılamanın yolu açılabilecek mi?

 

HABERE YORUM KAT