1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. Şeyh Raid Salah: "İslami Proje Obama-Putin Projesini Yenecek!"
Şeyh Raid Salah: "İslami Proje Obama-Putin Projesini Yenecek!"

Şeyh Raid Salah: "İslami Proje Obama-Putin Projesini Yenecek!"

Avukat Halid Zebarika aracılığıyla Filistin halkına selamlarını gönderen Şeyh Raid Salah "İslami Proje Obama-Putin Projesini Yenecek!" dedi.

19 Eylül 2016 Pazartesi 19:34A+A-

1948'de işgal edilen topraklarda faaliyet gösteren İslami Hareket'in lideri Şeyh Raid Salah, Vadi El-Cevz hutbesi davası olarak bilinen davada işgal mahkemesinin verdiği hapis cezasını En-Nakab Çölü'ndeki Ramon Cezaevi'nde çekmeye devam ediyor.

Avukat Halid Zebarika, Kudüs ve Mescid-i Aksa İşleri Enformasyon Merkezi "QPress"e yaptığı açıklamada, Şeyh Raid Salah'ı dün kaldığı cezaevinde ziyaret ettiğini, cezaevi idaresinin son ziyaretin önceki ziyaretlerden daha kısa olmasında ısrar ettiğini söyledi.

Şeyh Raid Salah'ın Filistin halkına selamlarını aktaran Zebarika, Şeyh Raid Salah'ın moralinin yüksek olduğunu, hacıların sağ salim evlerine dönmelerini ve haclarının kabul olmasını dilediğini ifade etti.

Avukat Zebarika'nın ziyaretiyle Şeyh Raid Salah'ın son dönemde işgal rejimi cezaevleri idaresinin yoğun baskılarına maruz kaldığını ve kaldığı koğuşun gece geç saatlerde sık sık arandığını ortaya çıkardığı kaydedildi.

Cezaevinde dört ayını dolduran Şeyh Raid Salah'ın cezaevi koşullarına da değinen Zebarika, Şeyh Raid Salah'ın hapis cezasına itikâf ve irade savaşı gözüyle baktığını, kendi iradesinin işgalcilerin iradelerini yeneceğine inandığını söyledi.

Avukat Zebarika, Şeyh Raid Salah'ın vaktini ibadetle, okumayla ve telifle geçirdiğini belirterek, şu ana kadar 32 deftere duygularını ve düşüncelerini döktüğünü, ümmetin sorunlarıyla ilgili de 12 kaside yazdığını bildirdi.

Zebarika, Suriye başta olmak üzere bölgedeki gelişmeleri de takip eden Şeyh Raid Salah'ın "İslami proje Obama-Putin projesini yenecek!" dediğini aktardı.

Kaynak: FİEM

Etiketler :

HABERE YORUM KAT