1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. Şeyh Raid Salah Filistin'e Döndü
Şeyh Raid Salah Filistine Döndü

Şeyh Raid Salah Filistin'e Döndü

Filistinli liderlerden Şeyh Raid Salah uzun süredir sürgünde bulunduğu İngiltere'den Filistin'e döndü.

17 Nisan 2012 Salı 11:41A+A-

Filistin'in 1948 İslami Hareketi lideri Şeyh Raid Salah, 10 aydır ev hapsinde bulunduğu İngiltere'den ayrılarak, dün Filistin'e döndü.

Salah, Telaviv Ben Gurion havaalanında İsrail polisi tarafından gözaltına alındı. Yarım saatlik sorgusunun ardından Salah serbest bırakıldı. Ancak Şeyh Salah’a bir ay boyunca Kudüs’e ve çevresine yaklaşma yasağı getirildi.

Havaalanında iki yüz araçlık bir konvoyla karşılanan Şeyh Raid Salah, buradan yaşadığı yer olan Umm Ulfahim şehrine geçti. Salah, konuşması için hazırlanan salonda şunları söyledi:

"10 ay boyunca yaşadıklarım kitaplar yazdırır. İsrail'in suçlamalarının gerçek olmadığını ispatladım. Bu dava, bundan sonra açılabilecek benzer davalara emsal olacaktır. Herkese, yardımları için teşekkür ediyorum."

Geçen yıl İngiltere'ye giden Salah, İsrail karşıtı görüşleri nedeniyle tutuklanmıştı. 54 yaşındaki Salah, Şeyh Yasin'in şehadetinin ardından Filistin'de en fazla öne çıkan liderlerden biri olarak gösteriliyor. Müslüman Kardeşler'e yakın bir kişi olarak tanınan Salah, daha önce de İsrail'de tutsak edilmiş ve 2 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı.

raid-salah02.jpg

Hamas: "Şeyh Raid Salah'ın Kazandığı Başarı Filistin Halkı İçin Zaferdir"

İslami Direniş Hareketi (Hamas), El-Aksa Şeyhi Şeyh Raid Salah'ın İngiliz hükümetine karşı kazandığı hukuk zaferinin ardından İngiltere'den Filistin topraklarına dönmesini memnuniyetle karşıladı.

Hamas sözcüsü Dr. Sami Ebu Zuhri, dün (16 Nisan Pazartesi) konuyla ilgili bir bildiri yayınladı. Filistin Enformasyon Merkezi'ne de ulaşan bildiride, Şeyh Raid Salah'ın kazandığı başarının Filistin halkı için zafer ve Siyonist işgalci için hezimet olduğu kaydedildi. Bildiride ayrıca, Siyonist işgalcinin yalanlarına artık kimsenin inanmadığı ifade edildi.

Şeyh Raid Salah, İngiltere'de sınırdışı edilmesine ilişkin kararı temyize götürdüğü davayı kazanmış ve İngiltere'de göç ile ilgili davalara bakan üst mahkeme sınırdışı kararının gereksiz olduğuna hükmederek kararı bozmuştu.

raid-salah03.jpg

HABERE YORUM KAT