1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Sevan Nişanyan’dan Sapıklık ve Tecavüz Güzellemesi
Sevan Nişanyan’dan Sapıklık ve Tecavüz Güzellemesi

Sevan Nişanyan’dan Sapıklık ve Tecavüz Güzellemesi

Sevan Nişanyan'ın T24 sitesindeki köşesinde tecavüz ve çocuk istismarcıları için yaptığı yorum tepki çekti.

25 Ağustos 2016 Perşembe 22:25A+A-

İmar usulsüzlüğü suçlamasıyla hüküm giyen yazar Sevan Nişanyan'ın tecavüz ve çocuk istismarcıları için yaptığı yorum tepki çekti. Nişanyan, T24'e yazdığı yazıda tecavüzcüler ve çocuk istismarcıları için "Tecavüzcülerin çoğu büluğ çağının fırtınaları arasında yolunu kaybetmiş âşıklardır" dedi.

Nişanyan, "mesele sadece Ergenekon-kumpas davaları değildir. En sıradan hırsızlık ve adam şişleme davalarında dahi, en azından, doğal hâkim ilkesi çiğnenmiştir. Falan kişi gerçekten o marketi soymuş olabilir veya olmayabilir. Ama bunun kararı, yargıç ve savcı cübbesi taşımaya yetkili olmayan kişiler tarafından verilemez. O kişilerin vermiş olduğu hüküm geçerli bir yargı kararı sayılamaz" dedi ve tüm davalarda ceza alanların bırakılmasını istedi.

Nişanyan'ın tepki yaratan yorumu devamında oldu: "Bunca yıllık hapishane müdavimi olarak şöyle söyleyeyim: Geçmişteki suç tipi ile gelecekteki suç tipi arasında hiçbir korelasyon yoktur. Katiller arasında dünyanın en mülayim, en efendi insanları vardır. Bir katilin cezaevinden çıkar çıkmaz gene katil olacağı düşüncesinin dayanağı yoktur, hatta yanlıştır. Tecavüzcülerin çoğu büluğ çağının fırtınaları arasında yolunu kaybetmiş âşıklardır. Uyuşturucu satanlar arasında Breaking Bad vakaları zannettiğinizden daha yaygındır. Elbette az da olsa öbür türlüsü de vardır. Ama insanları suç tipine göre tasnif ederek varılabilecek bir yer pek yoktur."

Kaynak: Odatv

Etiketler :

HABERE YORUM KAT