1. HABERLER

  2. HABER

  3. MEDYA

  4. Servis Cumhuriyet’ten Dava Yalçınkaya’dan
Servis Cumhuriyet’ten Dava Yalçınkaya’dan

Servis Cumhuriyet’ten Dava Yalçınkaya’dan

Yalçınkaya, Cumhuriyet gazetesi ve Doğan Grubu’nun gazete ve internet sitelerinden 1007 haberi kapatmaya delil olarak kullanmış!

02 Mart 2012 Cuma 01:42A+A-

28 Şubat’ta askerden brifing alan ve darbeciler lehine manşetler atan malum medyanın AK Parti’nin kapatılması için dava açan Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Yalçınkaya’ya da çalıştığı ortaya çıktı. Yalçınkaya’nın kapatma davasında 1007 haberi delil olarak kullandığı, sadece Cumhuriyet’ten 182 haberin sözde delil klasöründe yer aldığı tespit edildi.

Haber: KENAN KIRAN

ABDURRAHMAN YAÇLINKAYA'nın delil olarak kullandığı bazı manşetler görmek için tıklayın...

Yargıtay Eski Cumhuriyet Başsavcısı Abdurrahman Yalçınkaya’nın kılavuzunun Cumhuriyet Gazetesi ve Doğan Grubu gazeteleri olduğu ortaya çıktı. Yalçınkaya, Cumhuriyet gazetesi ve Doğan Grubu’nun gazete ve internet sitelerinden 1007 haberi kapatmaya delil olarak kullanmış!

Cumhuriyet Gazetesi Ve Doğan Grubu Kapatmaya Çalışmış

Yalçınkaya’nın AK Parti kapatma davasına delil olarak sunduğu 888 haberden 586’sının Cumhuriyet Gazetesi ve Doğan Grubu gazetelerine ait olduğu belirlendi.

Yalçınkaya, Cumhuriyet Gazetesi’nden 182 haberi, Milliyet Gazetesi’nden 156 haberi, Radikal Gazetesi’nden 87 haberi, Hürriyet Gazetesi’nden 72 haberi, Vatan Gazetesi’nden 51 haberi, Posta Gazetesi’nden 38 haberi kapatma davasında delil olarak kullanmış.

6 Gazeteden 586 Haber, 27 Gazeteden 211 Haber Kullanmış

AK Parti kapatma davasında kaynağı belli olmayan 91 haber kapatma davasında delil olarak kullanılmış. 12 ulusal, 15 yerel olmak üzere 27 gazeteden 211 haber de kapatma davasında delil olarak sunulmuş.

Söz konusu rakamlar kıyaslandığında Cumhuriyet Gazetesi ve Doğan Grubu’nun kapatma davasına çalıştığı gözler önüne seriliyor.  Cumhuriyet, Milliyet, Radikal, Hürriyet, Vatan ve Posta gazetelerinden 888 haberden 586’sı; 12 ulusal, 15 yerel olmak üzere 27 gazeteden ise 211 haber kapatma davasına delil olarak sunulmuş.

İnternet Sitelerindeki Kılavuzu da Aynı

Abdurrahman Yalçınkaya, internet sitelerinde yer alan haberleri kapatma davasına delil olarak kullanmış. Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı; Milliyet isimli internet sitesine ait 140 haber, Hürriyetim isimli internet sitesine ait 114 haber, Cumhuriyet isimli internet sitesine ait 96 haber, Radikal.com isimli internet sitesine ait 71 haberi kapatma davasına delil olarak sunmuş. Söz konusu internet sitelerinden 421 haber kullanılmış.

Mahkeme, Kapatma Davasına Bakan Savcıları İstedi

İkinci “Ergenekon Terör Örgütü” davasına bakan İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi heyeti; AK Parti’ye ilişkin Anayasa Mahkemesi’ne açılan kapatma davasıyla ilgili olarak Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı’nca yapılan soruşturmada görev alan Yargıtay Cumhuriyet savcılarının kimler olduğu, soruşturmanın hangi aşamasında soruşturmaya katıldıklarının ayrıntılı olarak sorulmasını hükme bağlamıştı. 

Mahkeme; Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı’na müzekkere yazarak, Abdurrahman Yalçınkaya tarafından AK Parti hakkında açılan kapatma davası iddianamesinde kara propaganda sitelerindeki yayınlardan yararlanılıp yararlanılmadığı, iddianameye buradaki yayınlardan delil olarak alınanlar var ise bunların hangi haberler olduğunun bildirilmesini istemişti.

Kapatma Davasındaki 5 Savcı!

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı; AK Parti’ye kapatma davasında görev alan dört savcının, dönemin Yargıtay Başsavcısı Abdurrahman Yalçınkaya tarafından bizzat görevlendirilen Ömer Faruk Eminağaoğlu, Ufuk Şimşek, Zekeriya Sevimli ve Hasan Ali Atay olduğunu bildirmişti. Ömer Faruk Eminağaoğlu, 2003’ten 6 Haziran 2006 tarihine, Ufuk Şimşek 6 Ekim 2006’dan 8 Temmuz 2007 tarihine, Zekeriya Sevimli 8 Temmuz 2007’den 14 Mart 2008 tarihine, Hasan Ali Atay da 21 Ağustos 2007’den 11 Şubat 2008 tarihine kadar soruşturmada görev almış.

Milliyet Fotoğraf da Servis Etmiş

28 Şubat sürecinde Genelkurmay Başkanlığı’ndan brifing alan ve darbecilerin lehine manşetler atan medyanın, AK Parti’nin kapatılması için de Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı’na canhıraş çalıştığını belgeliyoruz.

Milliyet Fotoğraf Göndermiş, Yalçınkaya Kapatmaya Delil Saymış

Milliyet Gazetesi’nin, AK Parti’nin kapatılması için dava açan Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı’na 136 fotoğraf gönderdiği ortaya çıktı. Dönemin Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Abdurrahman Yalçınkaya, Milliyet Gazetesi’nin gönderdiği 136 fotoğrafı kapatma davasına delil olarak kullanmış.

Özel Fotoğraf Servisi Yapılmış!

AK Parti kapatma davasının delil klasörlerinde yer alan “OZEL CECELI OKULLARI” başlıklı klasörde yer alan fotoğrafları incelediğimizde çok çarpıcı bilgilere ulaştık.

Delil klasörlerinde; Özel Ceceli İlköğretim Okulu’nun kuruluşunun 10. yıldönümü dolayısıyla yapılan etkinlikte çekilen 136 fotoğraf bulunuyor. Söz konusu fotoğrafların özelliklerine (İnfo) bakıldığında; bazı fotoğraflarda “Milliyet Özel” ibarelerinin geçtiği, bazı fotoğraflarda ise hiçbir ifadenin yer almadığı görülüyor.

Öğrencilerin Fatiha Okuması Kapatmaya Delil

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı’nın, Milliyet Gazetesi ile www.milliyet.com.tr/2005 /05/11/guncel/axgun02.html sayfasından alınan “Okulda Fatiha’lı tören” başlıklı habere ilişkin internet çıktısı AK Parti’yi kapatmaya delil olarak da kullanılmış.

Aydın Doğan ve Sedat Ergin Yönetici!

Söz konusu fotoğraflar, Doğan Holding Onursal Başkanı Aydın Doğan’ın Milliyet Gazetesi’nin sahibi olduğu dönemde Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı’na gönderilmiş. O dönemde Milliyet’in genel yayın yönetmeni koltuğunda şimdi Hürriyet’te yazarlık yapan Sedat Ergin vardı. Ergin, konu ile ilgili sorularımızı cevaplamadı.

YENİ AKİT 

HABERE YORUM KAT