1. HABERLER

  2. HABER

  3. Sergey Lavrov, Suriye Uçağı Hakkında Konuştu
Sergey Lavrov, Suriye Uçağı Hakkında Konuştu

Sergey Lavrov, Suriye Uçağı Hakkında Konuştu

Rus Dışişleri Bakanı, Türkiye'nin indirdiği Suriye uçağıyla ilgili konuştu.

16 Ekim 2012 Salı 10:30A+A-

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Suriye uçağının Esenboğa'ya indirilmesinde Türkiye'nin Chicago Sözleşmesi'ne dayandığını ve buna hakkı olduğunu söyledi.

Rusya Dışişleri Bakanlığı resmi sitesinde, Lavrov'un Lüksemburg'a gerçekleştirdiği ziyaretle ilgili ayrıntılı açıklamaya yer verildi.

"Türkiye'nin Buna Hakkı Var"

Ziyareti esnasında farklı platformlarda basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Lavrov, Suriye krizi ve Ankara'da indirilen Suriye uçağıyla ilgili açıklamada bulundu.

''Anladığımız kadarıyla Türkiye, bu olayda Chicago Sözleşmesi'ne dayanarak hareket etti, buna hakkı var'' değerlendirmesini yapan Lavrov, Türkiye'den mümkün olan en kısa sürede olayın sebepleriyle ilgili açıklama istediklerini belirtti.

Bakan Lavrov, kargonun sahibinin kargonun iadesini isteyebileceğini söyledi.

Lavrov, konuyla ilgili yaptığı bir diğer açıklamada da hiç kimsenin Türk-Rus ilişkileri hakkında endişelenmemesi gerektiğini, bu olayın iki ülke ilişkilerini etkilemeyeceğini belirtmişti.

"Suriye Krizinde Tek Çözüm Yolu Cenevre Sözleşmesi"

Sergey Lavrov ayrıca Suriye krizinin uluslararası bir boyut kazanamaması için tek çözüm yolunun Cenevre'de anlaşması olduğunu da yineledi.

İnsan Hakları İzleme Örgütü'nün, ''Suriye'de Rus misket bombası kullanıldığı'' yönündeki iddialarına da değinen Lavrov, bu yönde bir teyit olmadığını, Ortadoğu'da yasadışı birçok silah bulunduğunu ve bu silahların nereden geldiğini saptamanın çok zor olduğunu söyledi. TRT

 

HABERE YORUM KAT