1. HABERLER

  2. HABER

  3. Serdar Bayraktutan Hakkında Yakalama Kararı
Serdar Bayraktutan Hakkında Yakalama Kararı

Serdar Bayraktutan Hakkında Yakalama Kararı

3 gün önce tahliye olan İstanbul eski Terörle Mücadele Şube Müdürü Serdar Bayraktutan hakkında yakalama kararı çıkarıldı.

07 Şubat 2016 Pazar 04:20A+A-

Geçtiğimiz salı günü İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen Selam Tevhid Kumpası davasında tahliye edilen 10 sanık arasında bulunan İstanbul eski Terörle Mücadele Şube Müdürü Serdar Bayraktutan hakkında Van Cumhuriyet Başsavcılığı bünyesinde yürütülen bir soruşturma çerçevesinde yakalama kararı çıkarıldı.

Van Cumhuriyet Başsavcılığı'nca İHH Kilis Şubesi'nin hukuk dışı şekilde aranması ve aynı soruşturma kapsamında AK Parti Van Büyükşehir Belediye Başkan adayı Osman Nuri Gülaçar'a 30 Mart 2014 yerel seçimlerinden hemen önce kumpas kurulması ile ilgili yürütülen bir soruşturma kapsamında Serdar Bayraktutan'ın ifadesine başvurulmak istendi. Fakat Bayraktutan, savcılığın aramalarına rağmen bulunamadı. Başsavcılık, Bayraktutan hakkında "Resmi belgede sahtecilik", "Silahlı terör örgütüne üye olma" ve "Görevi kötüye kullanma" suçlamalarıyla yakalama kararı çıkılması için nöbetçi sulh ceza hakimliğine başvurdu. Van 2. Sulh Ceza Hakimliği, şüpheli hakkında tutuklamaya yönelik yakalama kararı çıkarırken 24 saat içinde Van Cumhuriyet Başsavcılığı'nda hazır edilmesini istedi. Yakalama kararı üzerine Serdar Bayraktutan'ın bulunabileceği muhtelif adresleri yeniden gözden geçiren İstanbul ve Van polisi, henüz 3 gün önce adli kontrol kararı ile tahliye olan eski polis müdürüne ulaşamadı.

YASADIŞI İHH BASKINIYLA GÜNDEME GELDİ

Serdar Bayraktutan, 17-25 darbe girişimi ardından İstanbul'dan Van'a sürüldükten sonra Van Terörle Mücadele Şube (TEM) Müdürlüğü görevine atanmış 2014 yılının başında Van merkezli operasyon kapsamında İnsani Yardım Vakfı'nın (İHH) Kilis'teki şubesine yapılan yasadışı baskını yönetmişti. Baskında bir şube çalışanı bahane edilerek İHH'nın bilgisayarlarına el konulmuş tüm şubede arama yapılmıştı. İHH İnsani Yardım Vakfı Avukatı Uğur Yıldırım, arama ile ilgili şunları söylemişti: Kilis ofisinde 9 aydır SSK'lı olarak çalışan normal bir işçimizin kendi ev adresi olduğu iddiası ile arama başlatılmış. Arama kararı bana henüz 5 dakika önce ulaştı. Bu arama kararı, mahkemeye ilgili kişinin ikametgah adresi olarak İHH Kilis ofisi verilerek, bir nevi mahkeme de yanıltılarak alınmış bir arama kararıdır. Hukuka aykırılık buradadır."

Serdar Bayrakturan ayrıca AK Parti Van Büyükşehir Belediye Başkan adayı Osman Nuri Gülaçar'ı da 30 Mart 2014'teki yerel seçimlerden hemen önce gözaltına almış hayli iddialı olan Gülaçar'ın önü kesilmişti. Van'da 30 Mart yerel seçimlerini HDP'li aday kazandı.

MİT MUHBİRİNİ DEŞİFRE ETTİ

Serdar Bayraktutan İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'nde görevli iken ise Devrimci Karargah örgütüne büyük darbe vuran bir MİT muhbirini deşifre ederek gündeme gelmişti. Devrimci Karargâh'ın İsviçre'deki liderleriyle iletişim halinde olan M. Ş.'nin MİT'e verdiği bilgilerin ardından İstanbul polisi örgüte operasyon yaptı. 6 Aralık 2011'deki operasyonda görev için İstanbul'a gelen M. Ş. de gözaltına alındı. MİT'e çalıştığını söyleyen M. Ş. tutuklandıktan bir hafta sonra MİT yöneticilerinin devreye girmesi üzerine cezaevinden çıkabildi. Ancak M. Ş., isminin Savcı İsmail Tandoğan tarafından iddianamede açıkça yazılmasının ardından İsviçre'de hedef haline gelince Türkiye'ye kaçmak zorunda kaldı.

HABERE YORUM KAT

1 Yorum