1. HABERLER

  2. HABER

  3. Şentop: Meclis'te Başörtüsü Yasağı Yok!
Şentop: Mecliste Başörtüsü Yasağı Yok!

Şentop: Meclis'te Başörtüsü Yasağı Yok!

AK Parti milletvekili Mustafa Şentop: Meclis içtüzüğünde başörtüsü ile Genel Kurul'a girme konusunda bir yasak yok!

12 Ekim 2011 Çarşamba 16:48A+A-

Başörtülü milletvekili seçilmesi halinde Meclis'e girebileceğini söyleyen AK Parti İstanbul Milletvekili Mustafa Şentop, daha önce de Merve Kavakçı'nın Genel Kurul'a başörtülü girdiğini hatırlattı.

Gazetecilerin içtüzükte başörtüsü yasağı olup olmadığı ile ilgili sorusuna Şentop, böyle bir yasağın olmadığını ifade etti.

İçtüzükte başörtüsü ile ilgili bir yasak olmadığını söyleyen Şentop, "İçtüzüğü okursanız, 56. maddede kılık kıyafet, başörtüsü ile ilgili yasak yok." dedi.

Başörtülü milletvekilinin Genel Kurul'a girip giremeyeceği ile ilgili soruya da Şentop, şöyle cevap verdi.

"Başörtülü milletvekili Genel Kurul'a girebilir, daha önce de girdi. Merve Kavakçı başörtülü olarak Genel Kurul'a girdi.

Kendisine takınılan durum içtüzük ile ilgili değildi. Meclis'i yöneten başkan, içtüzüğe aykırı olduğunu söylemedi; sadece dönemin şartları... İçtüzükte serbestlikler yer almaz, sadece bunun sınırları çizilir.

Mesela, bıyıklı girilebilir mi Meclis'e? İçtüzüğe bakarsanız, bir hüküm olmadığı için bıyıklı giremezsiniz ama girebiliyoruz. Sakallı girenler de var. Bunların nasıl gireceğinin ayrı ayrı yazılmasına gerek yok.

Meclis, Genel Kurul'da belli bir kıyafeti öngörmüş. Bu kıyafetin de omuzların üstü ile alakası yok. O kısma karışmıyor kıyafet. Sadece tayyörle ilgili bir sınırlama getirmiş. Bu bakımdan başörtüsü yasağı yok."

CİHAN
 

HABERE YORUM KAT

1 Yorum