1. HABERLER

  2. HABER

  3. Sen misin Atatürk'ü Hitler'e Benzeten?
Sen misin Atatürkü Hitlere Benzeten?

Sen misin Atatürk'ü Hitler'e Benzeten?

Gazeteci Sevilay Yükselir ve CHP'li eski vekil Şahin Mengü canlı yayında Dersim katliamıyla hakkında birbirine girdi.

23 Kasım 2011 Çarşamba 13:53A+A-

Beyaz Tv'de yayınlanan Acı Kahve programında Sevilay Yükselir ve Şahin Mengü'nün "Atatürk'ü Hitler'le mukayese" kavgası programa damgasını vurdu.

Son günlerde yine kızışan "Dersim Katliamı" meselesi Beyaz TV'de Özay Şendir'in modere ettiği Acı Kahve programında masaya yatırıldı. Sevilay Yükselir ve Özay Şendir'in sunduğu Acı Kahve programında, Dersim Katliamı ve Kürt sorunu mercek altına alınırken, programa kürt siyasetinin önemli isimlerinden Kemal Burkay ve CHP Manisa eski milletvekili Şahin Mengü konuk olarak katıldı.

HİTLER YAPMAZDI BUNU

Dersim tartışmalarının masaya yatırıldığı programda, Kemal Burkay Dersim harekatında yaşananları anlatırken Sevilay Yükselir'in "Hitler yapmazdı bunu" sözleri tartışmanın fitilini ateşledi. Programın diğer konuğu CHP Manisa Eski Milletvekili Şahin Mengü o sözleri nedeniyle Sevilay Yükselir'e sert tepki gösterdi.

MUNZUR KAN GÖLÜNE DÖNDÜ

Sevilay Yükselir'e "Yani Atatürk'ü de Hitler'le mukayese ettin ya helal olsun sana" diyen Şahin Mengü Yükselir'in bu tavrının ayıp olduğunu söyledi. Sözlerini savunan Sevilay Yükselir ise "Yapmayın Allah aşkına. Munzur kan gölüne döndü. Kusura bakmayın ama böyle bir katliamı ancak Hitler kafalı biri yapabilir." dedi.

KİM YAPTIYSA HİTLER'İ ARATMADI

Kemal Burkay'ın Dersim katliamı hakkındaki açıklamaları üzerine şaşkınlığını gizleyemeyen Sevilay Yükselir "Bunu Hitler yapmadı mı Almanya'da Yahudilere karşı. Bu faşistlik değil mi yani? Bu diktatörlük değil mi? Şimdi Şahin bey Atatürk'ü Hitler'e benzetti diyor. Böyle bir provakatif bir dil kullanıyor da, ben bilemem Atatürk mü değil mi? Ama bunu orada kim böyle yaptıysa, Hitler faşizmini aratmayacak kadar faşist katliamdır." diye konuştu.

 

HABERE YORUM KAT