1. HABERLER

  2. HABER

  3. Şemdinli'de PKK'yı Protesto Yürüyüşü
Şemdinli'de PKK'yı Protesto Yürüyüşü

Şemdinli'de PKK'yı Protesto Yürüyüşü

Hakkari'nin Şemdinli ilçe merkeziyle ulaşımları engellenen Konur Vadisi'nde yaşayan köy sakinleri, "PKK'ya karşı tepki ve PKK'yı lanetlemek" için yürüdü.

04 Eylül 2015 Cuma 13:59A+A-

PKK örgütü militanlarının yol güzergahındaki köprüleri kullanılamaz hale getirmesi nedeniyle Hakkari'nin Şemdinli ilçe merkeziyle ulaşımları engellenen Konur Vadisi'nde yaşayan köy sakinleri, "PKK'ya karşı tepki ve PKK'yı lanetlemek" için yürüdü.  

Konur Vadisi'ndeki Konur ve Uğuraçan köyleriyle bu köylere bağlı Aktütün, Dereyanı ve Yeşilbayır mezralarından bir araya gelen yaklaşık 400 kişi, PKK'ya karşı tepkilerini göstermek ve örgütü lanetlemek maksadıyla dün 30 minibüsle Mehendi bölgesine hareket etti.

Köy sakinleri, burada araçlardan inerek tahrip edilen Mehendi-1 Köprüsü'ne doğru yürüdü.

Köylüler, PKK'lıların, telsiz görüşmelerinden köprüleri ve GSM istasyonlarını bölge halkı olaylara tepkisiz ve isteksiz olduğu için tahrip ettiklerinin belirlendiğini kaydetti. 

Bölücü PKK örgütü mensuplarının, Mehendi bölgesinde gerçekleştirdikleri benzer sladırılarla, bölgenin genelinde halkı açlık ve yokluğa mahkum ederek kendi taraflarına çekmeye çalıştıklarını vurgulayan köylüler, Mehendi-Su Gediği istikametine hayvanlarını geçirmelerine, arazilerini, meralarını kullanmalarını engelleyen PKK'lıların, halkın yaşam haklarını kısıtladıklarını söyledi.

Ayrıca, trafoların yakılarak haber alma özgürlüklerinin gasbedildiğini belirten köylüler, Dağlıca'da kullanılamaz hale getirilen trafolar yüzünden 25 gündür enerjiden mahrum kaldıklarını ifade etti. 

AA

HABERE YORUM KAT

1 Yorum