1. HABERLER

  2. ETKİNLİK

  3. Selçuk Üniversitesinde Sol Faşizanlık Protesto Edildi
Selçuk Üniversitesinde Sol Faşizanlık Protesto Edildi

Selçuk Üniversitesinde Sol Faşizanlık Protesto Edildi

Geçtiğimiz günlerde üniversitelerde sol grupların İslam’a ve Müslümanlara yönelik saldırıları Selçuk Üniversitesi Duyarlı Müslüman Gençleri tarafından protesto edildi.

16 Aralık 2015 Çarşamba 18:32A+A-

Geçtiğimiz günlerde üniversitelerde sol grupların İslam’a ve Müslümanlara yönelik saldırıları Selçuk Üniversitesi Duyarlı Müslüman Gençleri tarafından protesto edildi. Basın açıklamasının sunumunu yapan Yakup Öztop kısa bir konuşma yaptı.  ‘Bugün burada diğer illerdeki üniversitelerde , İslami değerlere ve etkinliklere saldıran, şebbihalaşmış sol faşizme karşı Müslüman kardeşlerimizn yanında olduğumuzu haykırmak için toplanmış bulunmaktayız.

Geçtiğimiz günlerde istanbul’daki üniversitelerde İslama hakaret içeren basın açıklamalarına, Ankara’da kuran okuyan bacılarımıza ve içinde bulunulan mescitlere saldırı girişimlerine şahit olmaktayız. Yine geçtiğimiz günlerde Eskişehir’de yapılan bir etkinliğe sözde çağdaşlık ve aydın insan olma adına, tahammül edemeyen sol faşizmin zavallılığını görmekteyiz. Kemalist ağababalarının 28 şubat’ta yaptığı gibi İslami hareketi sindirmeye ve tasfiyeye çalışan sol faşizm , İslami herhangi bir oluşuma, örgütlülüğe karşı düşmanca tavırlar içine girmektedir.Tasfiye edilip tahakküme tabi tutulan İslami hareketin artık uyandığını, haksızlık karşısında susmayacağımızı ve haksızlığa çanak tutmayacağımızı bildirmek isteriz.

Yapılan eylemde sık sık tekbirler getirilip, Müslüman zulme boyun eğmez, yaşasın İslami mücadelemiz, İslami hareket engellenemez sloganları atıldı. Grup adına basın açıklamasını Şeyhmus Sarıdoğan okudu.

konya-20151216-01.jpg

konya-20151216-02.jpg

konya-20151216-03.jpg

konya-20151216-04.jpg

konya-20151216-05.jpg

konya-20151216-06.jpg

Basın Açıklamasının Tam Metni:

ÜNİVERSİTELERDEKİ MÜCADELEMİZ ENGELLENEMEZ!

Müslümanların üniversitelerdeki varlığından ve her türlü çalışmalarından rahatsız olan İslam düşmanı bazı Sol gruplar, geçtiğimiz günlerde İTÜ'de cami talebi için bir araya gelen Müslümanlara saldırdı. Ankara Üniversitesi mescidinde Kur'an okumak için bir araya gelen hanım kardeşlerimizi ''burada bizden başka gruplara izin vermeyiz'' diyerek mescitten dışarı çıkarmak suretiyle engelledi. Yine bu gruplar geçtiğimiz Cuma günü İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesinde mezkûr hadiseler üzerine yayınladığı bildirisinde İslam’a ve Müslümanlara hakaret etti. Son olarak Eskişehir Osman Gazi Üniversitesi’nde İHH’nın Nepal için yapılan yardım standındaki bayanlara fütursuzca saldırdılar. İslam’a olan tahammülsüzlüklerinin tezahürü olan bu hakaretlerini yine IŞİD’ci propagandasına sığınarak yaptılar. Bizler burada saldırıya uğrayan kardeşlerimizin yanında olduğumuzu ve üniversitelerdeki çalışmalarımızın engellenemeyeceğini beyan etmek için toplandık.

Bu grupların Müslümanları IŞİD’ci diye yaftalamaları, bilindiği üzere egemen güçlerin tüm dünya genelindeki Müslümanlara dönük propagandasının bir kopyasıdır. Fransa'da gerçekleşen Charlie Hebdo ve Paris saldırılarıyla birlikte Amerika'nın 11 Eylül sonrası uyguladığı politika, yeniden devreye sokulmuş, Müslümanlara ve İslam'a karşı adeta bir cadı avı başlatılmıştır. İslam’ı terör kaynağı göstererek ve IŞİD propagandası kalkan yapılarak İslam düşmanlığı meşrulaştırılmaya çalışılmaktadır. Fransa'nın Mali saldırılarının; Esed'in, İran'ın, Rusya'nın ve koalisyon güçlerinin Suriye'deki saldırılarının ve Bangladeş'in Cemaat-i İslami liderlerine karşı yürüttüğü sistematik idamların kaynağı, İslamofobi olarak sunulmaktadır. Ancak çok açık ki İslam'a karşı yapılan bu saldırıların kaynağı İslamofobi değil, İslam düşmanlığıdır. Bilinmelidir ki IŞİD, ne İslam’ı ne de Müslümanları temsil etmektedir. Ayrıca IŞİD, görüldüğü üzere en çok zararı İslam’a ve müslümanlara vermektedir.

Son günlerde üniversitelerde yaşanan hadiseler de bu bağlamın üniversitelere yansımasıdır. Bu noktada ifade etmeliyiz ki zikredilen hadiseler iddia edildiği gibi karşıt gruplu öğrenciler arasında çıkan kavgalar değil, Sol çetelerin İslam’a, örgütlenme özgürlüğüne ve öğrencilere yönelik saldırılarından ibarettir. Bu saldırganlık sadece son haftalarda yaşanan bir hadise olmayıp, bilakis totaliter düşünceye sahip olan bu grupların, yıllardır devam eden tahammülsüzlüğünün ve İslam düşmanlığının bir tezahürüdür. Bununla birlikte bu Sol grupların faşizan tutumundaki önemli bir diğer sebep de, Müslümanların üniversitelerdeki artan çabalarıdır.

Bu durumu oldukça tedirgin ve bir o kadar da korku ile izleyen ve İslam’a düşmanlıklarıyla bilinen bu Sol gruplar, hakaret ve saldırganlıklarıyla çalışmalarımıza ve mücadelelerimize engel olmaya çalışmaktadır. Her alanda kaybetmeye mahkûm bu Sol düşüncenin müntesipleri üniversiteleri baskı ve zorbalıkla kontrolleri altına aldıklarını, alacaklarını zannediyorlarsa yanılıyorlar. Bu topraklara yabancı, halkın değerlerine düşman bir ideolojinin saldırgan savunucuları şunu artık iyi bilsinler ki; üniversiteler de Müslüman halkın ve onların çocuklarınındır. Şunun altına kalın çizgilerle çizmek isteriz ki, Biz hak ve adalet perspektifiyle baskı ve zorbalık gibi insanlık onuruyla bağdaşmayan yöntemleri reddederek herkesin özgür bir şekilde düşünceleri doğrultusunda çalışma yapmasını savunuyoruz. Darbe dönemlerinde elde ettikleri imkânlarla şımarık çocuklar gibi davrananlar, bu gerçeğin eninde sonunda farkına varacaklardır.

 

HABERE YORUM KAT