1. HABERLER

  2. HABER

  3. Selami Öztürk: "Her Gördükleri Sakallıyı IŞİD Zannediyorlar"
Selami Öztürk: "Her Gördükleri Sakallıyı IŞİD Zannediyorlar"

Selami Öztürk: "Her Gördükleri Sakallıyı IŞİD Zannediyorlar"

İstanbul Emniyet Müdürü Vali Selami Öztürk, 'Her gördükleri sakallıyı IŞİD zannediyorlar. Fatih'te IŞİD ofisi yok' dedi.

30 Ağustos 2014 Cumartesi 20:02A+A-

Murat Eğilmez / Al Jazeera 

Alman basınının duyurduğu 'Avrupa’dan Suriye ve Irak’a savaşmaya giden IŞİD militanlarının İstanbul Fatih’te bir irtibat bürosundan yönlendirildiğine' ilişkin haberleri, İstanbul Emniyet Müdürü Vali Selami Öztürk yalanladı.

Al Jazeera Türk muhabirinin sorusu üzerine açıklama yapan Vali Öztürk, “Öyle bir şey yok. Her gördükleri sakallıyı IŞİD zannediyorlar. Fatih’te öyle bir ofis söz konusu değil” dedi. Bu tür haberlerin gündem yaratmaya yönelik olduğunu vurgulayan Öztürk, “Bu tür örgütlere yönelik çalışmalarımız aralıksız sürüyor” derken, yasal çerçevede gerekenin mutlaka yapıldığını ifade etti. Öztürk, “Burası çok büyük bir metropol. Alan çok geniş ancak biz ve arkadaşlarımız üzerine düşen görevi en iyi şekilde yapmaya çalışıyor. Hatta yapıyor diyebilirim” şeklinde konuştu.

Avrupa’dan IŞİD’e katılan militanlar konusunda haber yapan Alman Devlet Televizyonu ARD, IŞİD’in İstanbul Fatih’te gayriresmi bürosu bulunduğunu iddia etmişti. Habere göre, Avrupa’nın çeşitli ülkelerinden IŞİD saflarına katılmak isteyen militanlar önce İstanbul’a gidiyor. Fatih semtinde adresi gizli tutulduğu öne sürülen irtibat bürosu aracılığıyla Suriye sınırına götürülen militanların burada küçük rüşvetler karşılığı rahatlıkla sınırı geçtiği ileri sürülüyor.

HABERE YORUM KAT