1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. "Selam Tevhid'de Kumpas" Soruşturması: 26 Gözaltı Kararı
"Selam Tevhid'de Kumpas" Soruşturması: 26 Gözaltı Kararı

"Selam Tevhid'de Kumpas" Soruşturması: 26 Gözaltı Kararı

“Selam Tevhid'de kumpas” soruşturmasında, haklarında gözaltı kararı çıkartılan aralarında üst düzey emniyet görevlilerinin de bulunduğu 26 kişiden 13'ü gözaltına alındı.

11 Şubat 2016 Perşembe 06:57A+A-

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nca yürütülen “Selam Tevhid'de kumpas” soruşturması kapsamında, aralarında üst düzey emniyet görevlilerinin de bulunduğu 26 kişi hakkında gözaltı kararı verildi.

Bu kişilerden eski Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Pek'in de arasında bulunduğu 13'ü gözaltına alındı.

Alınan bilgiye göre, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, “Selam Tevhid'de kumpas” soruşturması kapsamında, aralarında üst düzey emniyet görevlilerinin de bulunduğu 26 kişi hakkında gözaltı kararı verdi.

Bu kapsamda, Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, başta İstanbul olmak üzere Ankara, Kocaeli, Çorum, Diyarbakır, Malatya, Mardin, Siirt, Hakkâri, Bursa ve Antalya'da operasyon düzenledi. Yapılan operasyonlarda, aralarında eski Emniyet Genel Müdür Yardımcısı ve Merkez Valisi Ahmet Pek ile eski Ankara Terörle Mücadele Şube Müdürü Ayhan Koç'un da arasında bulunduğu 13 kişiyi gözaltına alındı.

Operasyon doğrultusunda, hakkında gözaltı kararı bulunan diğer şüphelileri yakalamak için çalışmalarını sürdüren polis ekipleri, eski Ardahan İl Emniyet Müdürü Oktay Bulduk ile 2 polisi de gözaltına aldı.

Hakkında gözaltı kararı bulunan 26 kişi arasında, “Paralel Devlet Yapılanması”nın “Tahşiyecilere kumpas” kurduğu iddiasıyla görülen dava kapsamında hâlen tutuklu bulunan eski İstanbul İstihbarat Şube Müdürü Erol Demirhan'ın da bulunduğu öğrenildi.

Hakkında gözaltı kararı bulunan diğer şüphelilerin de yakalanması için çalışmaların sürdüğü belirtildi.

Siirt'te Bir Gözaltı

Öte yandan soruşturma kapsamında, Siirt'te bir polis memuru gözaltına alındı.

Alınan bilgiye göre, Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, İstanbul merkezli soruşturma kapsamında, Tillo İlçe Emniyet Amirliği’nde görevli polis memuru S. A'yı gözaltına aldı.

Siirt Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ne getirilen S. A, işlemlerinin ardından, havayoluyla İstanbul'a gönderildi.

AA

HABERE YORUM KAT