1. HABERLER

  2. HABER

  3. Selahattin Demirtaş'tan Kobani Pişkinliği
Selahattin Demirtaş'tan Kobani Pişkinliği

Selahattin Demirtaş'tan Kobani Pişkinliği

Selahattin Demirtaş bir yandan masumuz, ölümleri öngörmedik derken, bir yandan da aynı durum olursa yine aynı tavrı alırız diye sopa göstermeye devam ediyor.

28 Kasım 2014 Cuma 09:19A+A-

HAKSÖZ-HABER

CNN Türk'te Şirin Payzın'ın sunduğu Ne Oluyor programına konuk olan HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş,  Kobani eylemlerinde yaşanan şiddet olayları ve 51 kişinin ölmesiyle ilgili şahsına ve HDP'ye gelen ithamları savuşturmaya çalıştı. Yaşananlardan ötürü hükümeti suçlayan Demirtaş şöyle konuştu:

“Yaşanan olayların bizim suçumuz olduğunun söylenmesi, hükümetin çarpıtmasıdır. Asıl sorumlu hükümettir. Hükümet kendi sorumluluğunu bize fatura etmeye çalışıyor. Bu yaşananları asla onaylamadık. O insanların hayatını kaybedeceğini ön göremezdik. Öngöremezdik de. Ne böyle istihbarat kaynağımız var ne de öyle bir insan kaynağımız var. Zaten ölen insanların yarından fazlası, HDP'ye yakın insanlar. Ölenleri 26'sı HDP tabanından. Bazıları sivillerce, bazıları da polis tarafından katledildi. Ölenler arasında ayrım yapıldı. Bunlar konuşulmadı. Bu yönü bizim için kabul edilemez. Israrla HDP'nin bu konudaki mağduriyeti görmezden gelindi. Aynı durum bugün yaşansın yine aynı çağrıyı yapar aynı tutumu alırız. Çünkü Kobani, IŞİD'in eline geçseydi, Türkiye aylar hatta yıllar sürecek bir kaosa sürüklenecekti. Şu anda bambaşka şeyler konuşuyor olurduk. Ne ortada çözüm süreci kalacaktı ne kamu güvenliği kalacaktı. Bütün bu sriskleri gördüğümüz için halktan destek istedik. Halkımız da yanıt verdi ve milyonlarca insan sokağa çıktı.”

Görüldüğü gibi Kobani bahanesiyle sergilenen vandallığı, katliamı "bizden daha fazla insan öldü" savunusuyla geçiştirmeye çalışan Demirtaş yaşananlardan ötürü hiç de pişman gözükmüyor. Kobani düşseydi çok kötü şeyler olurdu diyerek adeta 6-8 Ekim'de ülkeye yaşattıkları acıyı meşrulaştırmaya çalıştığı görülen Demirtaş öyle bir hava veriyor ki, Kobani'nin IŞİD'in eline geçmemesi burada yaptıkları eylemler sayesinde olmuş diye düşünebilirsiniz! 

Sokakları yakıp yıkarak, yağmalayarak, masum insanları katlederek Kobani’yi kurtardıkları yalanına sarılanlar, herhalde bu tür yalanlarının Amerikan ordusunun hava bombardımanlarını örtmeye yeteceğini zannediyorlar. 

 

HABERE YORUM KAT

2 Yorum