1. HABERLER

  2. ETKİNLİK

  3. Selahaddin Eş: "Yenilsek de Haklıyız!"
Selahaddin Eş: "Yenilsek de Haklıyız!"

Selahaddin Eş: "Yenilsek de Haklıyız!"

İlahiyatçı-araştırmacı Emir Eş'in pazartesi akşamları Bağlarbaşı Kültür Merkezinde yaptığı panellere, bu hafta Haksöz Haber yazarlarından Selahattin Eş konuşmacı olarak katıldı.

04 Mart 2015 Çarşamba 12:01A+A-

Mehmet Ali Kaçmaz/ Haksöz-Haber

Hedef Platformu'nun (HEP) Güncel Sorunlar Karşısında “VASAT ÜMMET”İN İLKELERİ üst başlıklı panelinde bu hafta 28 şubat darbesi konuşuldu. Haksöz Haber sitesi yazarlarından Selahattin Eş'in konuşmacı olduğu program 28 Şubat darbesiyle ilgili sinevizyon gösterimi ile başladı. Sinevizyon gösterisinin ardından konuşmasına başlayan Selahattin Eş, darbelerin birer yenilgi olmadığı, taktirlerinde üzerinde bir taktirin olduğunu söyleyerek, tarih boyunca darbecilere direnenlerin kazandığını söyledi. Hz Peygamberin vefatından sonra ilk darbenin Hz Ali'ye yapıldığını söyleyen Eş, ilk darbeden bugüne tarihi süreç içerisinde yaşanan darbelerden örnekler verdi. Türkiye’deki birçok darbeye bizzat tanık olan ve bunlardan dolayı 35 yıl muhacir olarak farklı ülkelerde yaşamak zorunda kalan Eş, darbe günleri ile ilgili hatıralarını dinleyicilerle paylaştı.

 

İslam tarihinin içerisinden de örnekler veren Eş, tüm peygamberlerin belli dönemlerde yenildiklerini ama bunların hiçbir zaman yenilgi olarak algılanmadığını söyledi. Bununla ilgili İsa, Musa, İbrahim peygamberlerden örnekler veren Eş, hak mücadelesinin başından beri bu şekilde seyrettiği Hz Peygamberinde bunu Uhud’ta yaşadığını aktardı.

“Bu da bize hak uğruna yapılan her şeyin kazanç olduğunu göstermektedir. Aziz olan malımız, çocuğumuz vs değildir. Aziz olan İslam’dır.Her şeyimizi bu aziz dava uğruna feda etmeyi göze almalıyız. Ne yazık ki şunu da söylemek zorundayım, sırf Müslüman oldukları için darbelere maruz kalanlar, bugün bu özgürlük ortamından en az faydalananlar olarak karşımıza çıkıyorlar. Bizler bu ortamları daha fazla kullanmalıyız.”

Selahattin Eş’in konuşmasının ardından Emir Eş’in dinleyicilere ve konuşmacıya teşekkür etmesi ile panel sona erdi.

unnamed-(1)-008.jpg

HABERE YORUM KAT

1 Yorum