1. HABERLER

  2. HABER

  3. HUKUK

  4. Şehit Yasin Börü Davasında Yeni Duruşma Yarın
Şehit Yasin Börü Davasında Yeni Duruşma Yarın

Şehit Yasin Börü Davasında Yeni Duruşma Yarın

Yasin Börü, Ahmet Dakak, Riyat Güneş ve Hasan Gökguz'un vahşice katledilmesine ilişkin 41 sanığın yargılanmasına yarın devam edilecek.

25 Eylül 2016 Pazar 12:40A+A-

Diyarbakır'da, 6-7 Ekim 2014'te Kobani bahanesiyle gerçekleştirilen gösterilerde Yasin Börü, Ahmet Dakak, Riyat Güneş ve Hasan Gökguz'un katledilmesiyle ilgili 19'u tutuklu 41 sanığın yargılanmasına yarın devam edilecek.

Güvenlik gerekçesiyle Diyarbakır'dan Ankara'ya nakledilen davanın sekizinci duruşması, Ankara 2. Ağır Ceza Mahkemesinde saat 10.00'da başlayacak.

Davanın son celsesinde mahkeme, sanıklar Ersin Filizer, Burhan Ay ve İsa Özel ile suça sürüklenen çocuk Y.U. hakkında yakalanmalarının beklenmelerine, bazı tanıkların ifadelerinin alınması için bulundukları yerlerdeki mahkemelere talimat yazılmasına karar vermişti.

Ayrıca suça sürüklenen 6 çocuk ile 2 sanığın DNA örneklerinin, DNA Veri Bankasındaki örneklerle eşleştirilmesi için müzekkere gönderilmesine karar veren mahkeme, bu çocuklardan F.G. ve C.T'nin teşhise elverişli fotoğrafları çektirilerek, olay yerinde bulunup bulunmadıkları konusunda bilirkişi raporu alınmasını karar altına almıştı.

Şikayetçi ailelerin avukatlarından Murat Sadak, AA'ya yaptığı açıklamada, tanık ifadelerinin alınması için yazılan talimatlara henüz cevap gelmediğini belirtti.

İDDİANAME

İddianamede, Yusuf Er, Yasin Börü, Ahmet Dakak, Riyat Güneş ve Hasan Gökguz'un 7 Ekim 2014'te, Diyarbakır'da PKK/KCK mensuplarınca, "IŞİD üyesi oldukları" iftirasıyla saldırıya uğradığı belirtiliyor.

Maktuller ile olayda yaralanan Er'in, saldırı üzerine Bağlar semtinde bir daireye sığındıkları, eylemi gerçekleştiren grubun binanın çevresini sardığı ve bu kişileri aramaya başladığı aktarılan iddianamede, saldırganların, Er ile maktullerin bulunduğu daireyi bulmaları üzerine bir kişinin mutfak balkonundan daireye girdiği ve içeridekilere silahla ateş etmeye başladığı kaydediliyor.

Silahlı kişinin kapıyı açarak, grubun diğer üyelerini eve aldığı, saldırganların ikametgaha sığınanları linç ederek, ateşli ve delici silahlarla yaralayıp üçüncü kattaki camdan aşağı attıkları, birini de sürükleyip binadan dışarı çıkardıkları anlatılan iddianamede, aşağı atılan ve can çekişen maktullere sopa, taş ve tekmeyle saldırıya devam edildiği aktarılıyor.

Olayda Er dışındakilerin öldüğü, ikametgahın tuvaletine sığınan ve bir süre fark edilmeyen Er'in daha sonra bulunduğu, darp edilerek ve kesici aletle yaralanarak buradan çıkarıldığı kaydedilen iddianamede, ancak Er'in, sanıkların elinden kaçmayı başardığı ve 500 metre kadar gittikten sonra bayıldığı bildiriliyor.

Sanıkların, dört maktulü "canavarca hisle veya eziyet çektirerek öldürme" suçundan dörder, "devletin birliğini ve ülke bütünlüğünü bozma" suçundan birer olmak üzere beşer kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasının yanı sıra Er'in yaralanmasına ilişkin ayrıca cezalandırılmaları talep ediliyor.

BİRLEŞEN DAVALAR

Olaylara ilişkin yaşı 18'den küçük 7 suça sürüklenen çocuk hakkında Diyarbakır'da açılan ve daha sonra Ankara'ya gönderilen davalar da Ankara 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki dosyayla birleştirildi.

Kararın ardından dosyada sanık sayısı 41'e yükseldi.

HABERE YORUM KAT

1 Yorum