1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. Şehit Kardeşler Kudüs'ün Katanna Beldesinde Toprağa Verildi
Şehit Kardeşler Kudüs'ün Katanna Beldesinde Toprağa Verildi

Şehit Kardeşler Kudüs'ün Katanna Beldesinde Toprağa Verildi

Meram Salih Taha ve İbrahim Salih Taha kardeşleri son yolculuğa binlerce kişi uğurladı.

23 Mayıs 2016 Pazartesi 21:56A+A-

Bedu beldesi ve civarındaki köylerin sakinleri, bugün (23 Mayıs Pazartesi) ikindi saatlerinde şehit kardeşler Meram Salih Taha ve İbrahim Salih Taha'yı Kudüs'e bağlı Katanna beldesi mezarlığında toprağa verdi.

İşgal güçleri şehit kardeşlerin naaşlarını yaklaşık bir ay elinde tuttuktan sonra bu sabah Ramallah'ın batısındaki Ofer Cezaevi yakınlarında Filistin sivil irtibat görevlisine teslim etti.

Şehitlerin Filistin bayraklarına sarılı naaşları Filistin Tıp Merkezi'nden alınarak iki ambulansla Katanna beldesine götürüldü. Ambulanslara çok sayıda aracın da eşlik ettiği bildirildi.

Belde girişinde bekleyen binlerce kişi şehitlerin naaşlarını omuzlarına alarak ailelerinin evine götürdü. Ailenin şehitlere veda etmesinin ardından şehitlerin naaşları belde camisine götürüldü ve kılınan cenaze namazından sonra belde mezarlığında toprağa verildi.

İşgal güçlerinin cinayetinin belgelenmesi için ailenin ve insan hakları müesseselerinin şehitlerin cesetlerine otopsi yapılmasını istediği fakat tamamen buzla dondurulmuş cesetlere otopsinin 48 ila 72 saat alabileceğini belirten doktorların otopsi yerine cesetlerin fotoğraflanmasını önerdikleri ifade edildi.

FİEM

HABERE YORUM KAT