1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. Seçim Sonuçlarını Sindiremeyen İsrail Seçilmişleri Tutukladı!
Seçim Sonuçlarını Sindiremeyen İsrail Seçilmişleri Tutukladı!

Seçim Sonuçlarını Sindiremeyen İsrail Seçilmişleri Tutukladı!

Filistin'in Ramallah kenti yakınlarındaki Birzeit Üniversitesi'ndeki Öğrenci Konseyi seçimlerini kazanan Filistinli öğrenciler İsrail polisi tarafından tutuklandı.

29 Nisan 2016 Cuma 11:53A+A-

Filistin'deki Birzeit Üniversitesi'ndeki Öğrenci Konseyi seçimlerinden zaferle çıkan öğrenciler İsrail polisi tarafından tutuklandı. Birzeit Üniversitesi'nde dün yapılan Öğrenci Konseyi seçimlerinde altı farklı grup yarışmış ve Hamaslı bir öğrencinin kurduğu İslami Vefa Bloku kazanmıştı.

İsrail polisi, seçim sonuçlarının ardından, yasadışı faaliyet gösterdikleri gerekçesiyle İslam Vefa Bloku grubu öğrencilerini tutukladığını açıkladı. Filistinli öğrenciler üniversitede oyların yüzde 75'ini almıştı.

Genel seçimlerin 2006'dan beri yapılmadığı ülkede İslami Vefa Bloku'nun kazandığı seçim Hamas için önemli bir başarı olarak gösteriliyor.

Sonuçların açıklanmasının ardından Hamas'tan yapılan yazılı açıklamada, "Bu zafer Filistinlilerin (İsrail'e karşı) mevcut direnişine yönelik bir destek ve Hamas'ın gücünün teyididir." ifadesine yer verildi.

HABERE YORUM KAT

1 Yorum