1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Seçilmek ve Kefen Giyme Bilinci
Seçilmek ve Kefen Giyme Bilinci

Seçilmek ve Kefen Giyme Bilinci

Verili siyasette statükoyu savunmak, düzene eklemlenmek, rant peşinde koşmak gibi müptezellik ve asabiyeler aşılamazsa eğer, politikacılıktan ve pragmatizmden ayrışılamaz.

15 Nisan 2015 Çarşamba 11:03A+A-

HAKSÖZ-HABER

Bugünkü yazısında 'Türkiye'de ve tüm ümmet coğrafyasında Müslimlerin derdi, cahiliyyeden ayrışabilmek ve istikballerini üretebilmektir' diyen Hamza Türkmen, bunun için de cemaatte, kuruluşta, kongrede veya Meclis'te vekilliği üstlenen seçilenlerin veya atananların görevinin hizmet olduğunu belirtiyor.

Halka ve hakka hizmeti ibadi bir kaygıyla yapanların, öncelikle tabii ki rantçılıkla, zulüm ve vesayet sistemiyle bağlarını kesmiş olmaları gerekir.

Hizmet konusunda da üç imtihan eşiğinin varolduğunu belirten Türkmen, hizmet niyeti taşıyanlar için bu eşiklerle ilgili keyfiyeti üç şıkta sıralıyor: 1. Aşmak, 2. Eklemlenmek, 3. İnzivaya çekilmek.

Cahiliyyeyi aşma kimliği taşımayan tüm hizmet hareketlerinin verili sistem tarafından elverişli hale getirilmesi mümkündür. Bu konuda Hizmet Cemaati olarak ortaya çıkan, ama motivasyonunu sağlayan din ile ilgili algısını ıslah etmeyen ve cahiliyyeyi aşma hedefini belirginleştirmeyen Gülen camiasının ve benzerlerinin nasıl da verili küresel cahili sisteme eklemlendiğini ya da nedamet getirenlerin de aşma bilincinden uzak bir şekilde inzivaya çekilmeye başladığını hep birlikte takip ediyoruz.

Hizmet aşkı, sadece hayır-hasenat düzeyinde kalırsa ve vahyi ölçülerle köklü değişim istikametinden yani ıslah projesinden kopuk olursa eğer, yardım ve hayır adına ortaya konan çabaların nasıl da sistemin işleyişine eklemleneceğini veya sadece gönül rahatlatmaya dönük bir inziva eylemine dönüşeceğini görmek, artık tüm basiret sahibi insanlar için açık ve seçiktir.

Dolayısıyla hizmet aşkımızın cahiliyyeyi aşmak için ıslah bilinciyle donanması gerekmektedir. Bu bilinci kuşandığımızda statükonun azılı dişleriyle ve rantçıların mafyalaşan çıkarlarıyla karşılaşmak kaçınılmazdır. 

Hizmet alanında aranılan donanım ve mücadele edilecek barikatlar karşısında mukavim bir bilinç ve tavır olmadan taşınacak vekillik ve hizmet iddiası da boştur, gelip geçicidir.

Hamza Türkmen, ister cemaatte, ister örgütte, ister partide olsun halka, çevreye ve fıtri değerlere hizmet etmek isteyen vekillerin başarmaları gereken imtihanın şifreleriyle ilgili bazı hatırlatmalarını bugünkü yazısında vurguluyor.

YAZIYI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ >>>

 

HABERE YORUM KAT