1. HABERLER

  2. HABER

  3. "Seçen Paralel Yapı'nın Yargıdaki Beyin Takımından"
"Seçen Paralel Yapı'nın Yargıdaki Beyin Takımından"

"Seçen Paralel Yapı'nın Yargıdaki Beyin Takımından"

HSYK'nın geçici olarak görevden aldığı savcı Fikret Seçen'in Paralel Devlet Yapılanması'nın yargı içindeki beyin takımından olduğu tespit edildi.

25 Kasım 2015 Çarşamba 17:47A+A-

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) 2. Dairesi'nin geçici olarak görevden aldığı eski İstanbul Başsavcıvekili, Çorum Savcısı Fikret Seçen'in, "kumpas soruşturmaları" olarak bilinen Ergenekon, Balyoz, Askeri Casusluk ve usulsüz dinlemelere ilişkin yürütülen soruşturmalarda rol aldığı ve Paralel Devlet Yapılanması'nın (PDY) yargı içindeki beyin takımından olduğu tespit edildi. 

HSYK Başmüfettişi Yunus Nadi Kolukısa'nın hazırladığı müfettiş raporu üzerine görevden uzaklaştırılan Seçen'in İstanbul'daki Askeri Casusluk Davası'nda, sanıklar lehine verilen TÜBİTAK raporunu dosyaya koymadığı, bir örgüt soruşturması başlatarak hakimlerin yanı sıra birçok kişiyi dinlettiği ve Dursun Çiçek ismini taşıyan farklı kişileri dinlettiği de belirlendi.

Raporu dosya yerine "adli emanet"e bıraktı

Raporda, Seçen'in İstanbul'daki Askeri Casusluk Davası'nın sanığı olan bir kişi hakkında mahkeme tarafından talep edilen bilirkişi raporunun görülmesini engellediği tespiti yer aldı. Seçen'in normalde mahkeme dosyasına konulması ve tarafların görmesi gereken TÜBİTAK raporunu "adli emanet"e kaydettirdiği bilgisi raporda yer aldı. 

PDY'nin emniyetteki uzantıları ile dinleme kararı aldı

Geçici olarak görevden alınan Seçen'in PDY'nin emniyetteki uzantıları aracılığıyla usulsüz dinlemelere imza attığı da ortaya çıktı.

Aynı ismi taşıyan farklı kişilerin dinlenmesi 

HSYK tarafından görevden uzaklaştırılan Seçen'in bir başka davada daha usulsüz dinlemeye imza attığı tespit edildi. Seçen'in, "Dursun Çiçek" isminden hareketle iki ayrı Dursun Çiçek hakkında usulsüz dinleme kararı aldığı da belirlendi. 

Seçen, 3 ayrı davada yaptığı usulsüzlükler nedeniyle görevinden alındı. 

HSYK 2. Daire görevden uzaklaştırdı

Seçen, 2802 sayılı Hakimler ve Savcılar Kanunu'nun 77. maddesinde "hakkında soruşturma yapılan hakim ve savcının göreve devamının, yargı erkinin nüfuz ve itibarına zarar vereceğine kanaat getirilirse, Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulunca geçici bir tedbir olarak görevden uzaklaştırılmasına karar verilebileceği" hükmündeki "yargı erkinin nüfuz ve itibarına zarar vereceği" gerekçesiyle görevden uzaklaştırılmıştı.

AA

HABERE YORUM KAT