1. HABERLER

  2. HABER

  3. Saygı Duruşuna Katılmadı, Gözaltına Alındı
Saygı Duruşuna Katılmadı, Gözaltına Alındı

Saygı Duruşuna Katılmadı, Gözaltına Alındı

Fransa’da bir ilkokulda Ahmed adındaki çocuk, Charlie Hebdo saldırısında ölenler için düzenlenen saygı duruşuna katılmayı reddetti. Bunun üzerine 8 yaşındaki çocuk, 'terörü övdüğü' gerekçesiyle karakolda sorgu altına alındı.

30 Ocak 2015 Cuma 23:32A+A-

Fransa'da 8 yaşındaki bir çocuk 2 saat sorgu altına alındı.

Polis şefi Marcel Authier'in ifadesine göre; 8 yaşındaki çocuk, 'sınıfta Charlie Hebdo Dergisine yapılan saldırıyı övdüğü' gerekçesiyle gözaltına alındı.

'Nice' şehrindeki bir ilkokulda Ahmed adındaki bir çocuk, Charlie Hebdo saldırısında ölenler için düzenlenen saygı duruşuna katılmayı reddetti. Sınıfta saldırıyla ilgili tartışma yapıldığında ise öğretmen öğrencilere: "Siz de Charlie misiniz?" diye sordu. Ahmed bu soruya karşılık olarak da, "Asla! Ben Charlie değilim" gibi ifadelerde bulunduğu için öğretmenin dikkatini çekti. Bunun üzerine okul müdürü polise suç duyurusunda bulundu. Sonrasında ise polis, çocuğu ve babasını sorgu altına aldı.

"Bu Bir Devler Irkçılığıdır"

Çocuğun avukatı Sefen Guez Guez, "Çocuk bu polis sorgulamasından travmatize oluyor. Hâlbuki yanlış bir şey yapmadı. Bu bir devlet ırkçılığıdır" ifadeleriyle bu durumu kınadı.

GGİF (Fransa İslamofobi'ye karşı olan topluluk) de yaşanan skandala sert tepki gösterdi. GGİF, "Okul'un bunu bir çocuğa yapması şok edici. Çocuğa fiziksel ve psikolojik baskı uygulanmakta. Müslüman olduğu için bunlar yaşanıyor ve bu kabul edilemez" gibi ifadelerde bulundu.

Öte yandan; okul müdürünün öğrenciyi tokatladığı ve kafasını okul tahtasına vurulduğu gerekçesiyle çocuğun ailesi şikayette bulunacağı öğrenildi.

Sabah

HABERE YORUM KAT