1. HABERLER

  2. HABER

  3. Savcılık Ertuğrul Özkök'ü Çağırdı
Savcılık Ertuğrul Özkök'ü Çağırdı

Savcılık Ertuğrul Özkök'ü Çağırdı

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı, Hürriyet Gazetesi Yazarı Ertuğrul Özkök hakkında Cumhurbaşkanına hakaret suçundan re’sen başlattığı soruşturma çerçevesinde emniyete yazı yazarak Özkök’ün ifadesinin alınmasını istedi.

04 Eylül 2015 Cuma 01:09A+A-

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı, Hürriyet Gazetesi Yazarı Ertuğrul Özkök hakkında ‘Utan Ey Büyük Adam' başlıklı yazısı sebebiyle Cumhurbaşkanına hakaret suçundan re’sen başlattığı soruşturma çerçevesinde emniyete yazı yazarak Özkök’ün ifadesinin alınmasını istedi.

Bodrum'da Yunanistan'a gitmek için batan lastik botun batması sonucu hayatını kaybedenler arasındaki Suriyeli bebeklerin görüntüleri yürekleri sızlattı. Fotoğraflar dünya basının da büyük ses getirdi. Hürriyet yazarı Ertuğrul Özkök ise bu fotoğrafı bahane ederek Cumhurbaşkanı Erdoğan için hakaretin ötesine geçen ifadeler kullandı.

Erdoğan'a adeta kin kusan Özkök, Türkiye'nin 2 milyon Suriyeliye kapılarını açmasını da görmezden geldi. Gazetesi Hürriyet'in Suriyeli mülteciler konusunda yayınladığı “28 Avrupa ülkesi bir Türkiye edemedi" haberine rağmen yazısında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaretler yağdırdı. Özkök, Erdoğan'ı ima ederek, “diktatör" “katil" ifadelerini kullandı.

Ertuğrul Özkök'ün bu ifadelerine jet hızında soruşturma açıldı. Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı'nın, Hürriyet Yazarı Özkök'ün bugünkü yazısını Türk Ceza Kanunu'nun 299. Maddesinde düzenlenen Cumhurbaşkanına hakaret suçu içerdiği gerekçesiyle soruşturma başlattığı ve sonrasında ifadeye çağırdığı bildirildi.

Ne demişti?

Özkök “Ey Büyük Adam'' başlıklı yazısında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı minik Suriyeli'nin katili olmakla itham edip "Gevşet biraz Rabia selamıyla takallüs etmiş parmaklarını... Kara siyasetinin sıktığı yumruğunu aç, o eller duaya kalksın biraz... Bak arkadaş bu çocuğun katili sensin" ifadelerini kullanmıştı.

Yeni Şafak

HABERE YORUM KAT