1. HABERLER

  2. HABER

  3. Savcı Kiraz Saldırısıyla İlgili 4 Gazeteye Soruşturma
Savcı Kiraz Saldırısıyla İlgili 4 Gazeteye Soruşturma

Savcı Kiraz Saldırısıyla İlgili 4 Gazeteye Soruşturma

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, savcı Mehmet Selim Kiraz'ın katledildiği saldırıyla ilgili haberleri nedeniyle Bugün, Cumhuriyet, Posta ve Hürriyet gazeteleri hakkında ''Terör örgütü propagandası yapmak'' suçundan soruşturma başlattı.

01 Nisan 2015 Çarşamba 18:16A+A-

31 Mart salı günü İstanbul Çağlayan adliyesindeki savcı Mehmet Selim Kiraz'ın iki DHKP-C militanı tarafından rehin alınması ve katledilmesiyle ilgili bazı yayınlar yargıya taşındı. 

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu, olayla ilgili haberleri ve kullandıkları fotoğraflar nedeniyle Bugün, Cumhuriyet, Posta ve Hürriyet gazeteleri hakkında res'en soruşturma başlattı.

Soruşturma ''terör örgütünün propagandasını yapmak'' suçu kapsamında başlatıldı.  

Savcılık kaynakları, gazetelerin bugünkü nüshalarında savcı Kiraz'ın rehin alındığı fotoğrafların yayınlandığını, bu yayınlarda DHKP-C'nin propagandasının yapıldığını belirtti. 

Operasyon sırasında öldürülen iki örgüt militanı, savcıyı rehin aldıktan sonra savcının silahla tehdit edildiği fotoğrafları internet üzerinden paylaşmış, bazı internet siteleri ve gazeteler de bunları yayınlamıştı. 

Al Jazeera

HABERE YORUM KAT